Programma
Paradiso

Breaking digital waves: Surfing in safety

Breaking digital waves: Surfing in safety

dinsdag 23 mei 2023

dinsdag 23 mei 2023

In DIP (Dinsdag in Paradiso)

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Dit programma is uitgesteld.

Breaking Digital Waves is onderdeel van DIP (Dinsdag In Paradiso). In deze talkshow, georganiseerd door Feminist March, zullen we een licht werpen op de harde realiteit van discriminatie en misbruik waarmee gemarginaliseerde groepen, met name vrouwen en mensen van kleur, in de tech- en data-industrie worden geconfronteerd.

In een tijdperk waarin technologie een heel groot onderdeel van ons leven is geworden, is het zorgwekkend om te zien hoe het wordt gebruikt als instrument voor verdere onderdrukking en discriminatie. Van hate-speech gericht op gemarginaliseerde gemeenschappen tot het gebrek aan erkenning van gekleurde mensen in AI, zal dit evenement ingaan op verschillende aspecten van discriminatie in tech en data. Er zal worden ingegaan op de verontrustende kwesties van deep fakes en de verspreiding van wraakporno, die verdere schade aan slachtoffers blijven veroorzaken omdat er niet veel richtlijnen en wetten zijn voor dit soort cybercriminaliteit.

Dit evenement kan gezien worden als een eye-opener voor de uitdagingen waarmee mensen uit gediscrimineerde gemeenschappen mee worden geconfronteerd en zal een platform bieden voor zinvolle discussies over hoe we samen kunnen werken aan een rechtvaardigere digitale toekomst. Moderator Ilham Oukhiar zal onder andere gasten Ilja Schurink (Bits of Freedom), Zuellen Rodrigues en Oumaima Hajri interviewen over bovenstaande onderwerpen.

De aanvang van de talkshow is om 19.30 uur, in de bovenzaal van Paradiso. Om de avond zo toegankelijk mogelijk te maken, wordt het geluid opgenomen en getranscribeerd. Zo is het na de show terug te luisteren en lezen voor degenen die dit graag willen! Ook willen we de mogelijkheid geven tot de aanwezigheid van een gebarentolk voor degenen die dit nodig hebben. 

Als je graag naar de talkshow komt en een gebarentolk nodig hebt, laat het ons dan uiterlijk 16 mei weten via onze socials of mail naar: [email protected]

Line-up

Bovenzaal

  DIP (Dinsdag in Paradiso)

  DIP is een vrije ruimte waar makers de ruimte krijgen om elke dinsdagavond nieuwe ideeën uit te proberen en te experimenteren. Een plek voor talentvolle organisaties, collectieven, kunstenaars, performers, makers, vrije vogels en uitvinders om een eigen invulling te geven aan de dinsdagavond van Paradiso.

  Route naar DIP (Dinsdag in Paradiso)

  DIP vindt elke dinsdagavond plaats in de Bovenzaal van Paradiso. Deze ruimte is toegankelijk door de rechter trap vanaf de binnenkomst hal te gebruiken en naar de eerste verdieping te lopen. Aan de rechterzijde vind je dan de Bovenzaal. Voor rolstoelgebruikers is deze ruimte toegankelijk via de lift. Deze kunt u toegang voor vragen bij de receptie. Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma