Programma
Paradiso

Bon Iver + Union Starr

Bon Iver + Union Starr

Tuesday 6 November 2012

Tuesday 6 November 2012

Paradiso presenteert Bon Iver in de Heineken Music Hall. Adres: Arena Boulevard 590, Amsterdam.

Bon Iver is de veelkoppige band van frontman en singer-songwriter Justin Vernon uit Eau Claire, Wisconsin. Sinds het uitkomen van het tweede album "Bon Iver, Bon Iver" is de band uitgegroeid tot een wereldwijd begrip, met als kers op de taart de twee Grammy Awards die onlangs in de wacht werden gesleept. Na vijf jaar komt Bon Iver eindelijk terug naar Amsterdam.

In 2007 raakte de carrière van Bon Iver in een stroomversnelling met het kale, lo-fi debuutalbum 'For Emma, Forever Ago'. Het album bestaat uit abstracte, door je ziel snijdende kleine liedjes over hartzeer, afrekenen met het verleden en hoop op betere tijden.

Live komen deze songs tot volledige bloei in rijke, grotere arrangementen en Bon Iver imponeerde op alle grote festivals, inclusief Glastonburry, Coachella, Pukkelpop Lowlands.

Met het grootse, sonisch gelaagde tweede album werd ook de live band uitgebreid met als speerpunten podiumbeest Reggie Pace (percussie/trombone) en een blazerssectie onder leiding van de Canadese alleskunner saxofonist Colin Stetson (die eerder speelde met Tom Waits, Arcade Fire en The National).

De liveoptredens van Bon Iver staan bekend als een van de meest indrukwekkende en beklijvende concerten van het moment. Op 6 november 2012 zal de HMH moeiteloos omgetoverd worden in een magische plek.

Paradiso Programme

Programma