Programma
Paradiso

Boekenbal in Paradiso - besloten programma

Boekenbal in Paradiso - besloten programma

vrijdag 24 maart 2017

vrijdag 24 maart 2017

Op vrijdagavond 24 maart vindt in Paradiso het Boekenbal plaats. Voor deze feestelijke en traditionele opening van de Boekenweek 2017 wordt Paradiso omgedoopt tot de Hof van Eden! De 82ste Boekenweek staat in het teken van verleiding onder het motto Verboden vruchten en wordt gehouden van 25 maart tot en met 2 april.


Het Boekenbal der Verleidingen
Traditioneel vindt het Boekenbal plaats in de Stadsschouwburg van Amsterdam, maar met die traditie wordt voor dit jaar gebroken vanwege het thema. Directeur van de CPNB, Eppo van Nispen: “We wilden zelf een verboden vrucht plukken en door het Boekenbal in Paradiso te laten plaatsvinden, een voormalige kerk en voormalig krakersbolwerk van hippies, doen we dat. De verleiding van al het ondeugende dat daar plaatsvond konden we niet weerstaan! Het wordt een bijzonder verleidelijk bal.”

Het Boekenbal der Verleidingen slingert de bezoekers heen en weer tussen genot en geweten, verleiding en verbod. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in de letteren als in het leven. De verdere invulling wordt pas op de avond zelf bekend.


Boekenweek 2017
Het thema van de Boekenweek 2017 is Verboden vruchten. De Boekenweek vindt plaats van 25 maart t/m 2 april 2017. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Herman Koch en Connie Palmen schrijft het Boekenweekessay. De traditionele gratis reisdag van NS vindt plaats op 2 april, de laatste zondag van de Boekenweek 2017.Paradiso Programme

Programma