Programma
Paradiso

BLAUWDRUK VOOR DE TOEKOMST - LEZING

BLAUWDRUK VOOR DE TOEKOMST - LEZING

Sunday 31 January 2010

Sunday 31 January 2010

Lezing door Prof. dr. Dorret Boomsma (hoogleraar biologische psychologie Vrije Universiteit Amsterdam, winnaar Spinozapremie 2001): Tweelingen tegen depressie / gedragsgenetica en psychische stoornissen verklaard met behulp van tweelingenonderzoek.

Biologisch psychologe Dorret Boomsma staat aan de wieg van het Nederlands Tweelingen Register waarin de gegevens van bijna 40.000 twee- en meerlingen zijn opgenomen. In de tweede Paradisolezing van dit jaar spreekt Boomsma over gedragsgenetica en psychische stoornissen die kunnen worden verklaard met behulp van tweelingenonderzoek.

Acht van de beste wetenschappers van Nederland schetsen in deze lezingenserie een blauwdruk van de toekomst aan de hand van recente bevindingen in hun respectievelijke vakgebieden.

Georganiseerd in samenwerking met Verstegen & Stigter:culturele projecten en mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, NEMO.


Paradiso Programme

Programma