Programma
Paradiso

Blaudzun - the acoustic sessions & special guest Emmett Tinley (Indiestad

Blaudzun - the acoustic sessions & special guest Emmett Tinley (Indiestad

maandag 14 mei 2012

maandag 14 mei 2012

Let op ! De aanvang is vervroegd naar 20.00 uur. Emmett Tinley: 20.00 uur, Blaudzun: 21.00 uur.

Paradiso presenteert Blaudzun en Emmett Tinley in De Duif. Adres: Prinsengracht 754, Amsterdam. Dit programma maakt deel uit van Indiestad.

Johannes Sigmond oftewel Blaudzun bracht in januari zijn derde album ‘Heavy Flowers’ uit en het lijkt er op dat hij de hooggespannen verwachtingen van fans en volgers inlost. Het is een dynamisch album geworden, waarop Blaudzun zijn karakteristieke zang en meeslepende melodieën combineert met een voorliefde voor folk en artrock. Net als op de vorige twee albums schreef, arrangeerde en produceerde Blaudzun alles zelf.

Emmett Tinley is een Ierse singer-songwriter, geboren in de Verenigde Staten, maar opgegroeid in Ierland. Begiftigd met een stemgeluid van het kaliber van Jeff Buckley, Thom Yorke en Chris Martin, was Tinley jarenlang frontman van de band Prayer Boat. Eind vorige eeuw, toen de band twee hooggewaardeerde, maar matig verkopende albums had gemaakt, begon Emmett met het schrijven van nummers voor zijn eerste soloalbum. ‘Attic Faith’ (2005) is de titel van de plaat die hij grotendeels op een zolderetage in Amsterdam opnam en in de pers is beschreven als 'beautifully crafted', 'truly sublime' en 'like hot chocolate on a winter's day. Zijn tweede album ‘Emmett Tinley’ bracht hij aan het eind van vorg jaar uit. Kleine, breekbare liedjes, prachtige teksten, vlijmscherpe zang, subtiele arrangementen en ijzingwekkend mooie melodieen.


Paradiso Programme

Programma