Programma
BLR HEADSHOT

Blaine L. Reininger & Georgio Valentino

Blaine L. Reininger & Georgio Valentino

woensdag 19 juli 2023

woensdag 19 juli 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Blaine L. Reininger is een Amerikaanse muzikant en componist, geboren op 10 juli 1953. Hij is vooral bekend als lid van de avant-gardistische new wave-band Tuxedomoon. Reininger, een getalenteerde multi-instrumentalist, droeg bij aan de unieke sound en experimentele stijl van de band, waarin elementen van post-punk, jazz en elektronische muziek samensmolten.

Als soloartiest heeft Reininger een indrukwekkende discografie opgebouwd. Zijn solowerk omvat diverse genres, variërend van pop en rock tot filmmuziek en experimentele composities. Zijn veelzijdigheid als muzikant blijkt uit zijn vermogen om verschillende instrumenten te bespelen, waaronder viool, gitaar, keyboards en saxofoon.

Met een carrière die meer dan vier decennia omspant, heeft Blaine L. Reininger zijn stempel gedrukt op de muziekwereld met zijn originele en grensverleggende benadering. Zijn muziek is vaak introspectief en emotioneel geladen, waarbij hij complexe thema's verkent met een meeslepende en poëtische stijl. Reininger blijft een invloedrijk figuur in de alternatieve muziekscene en blijft zijn artistieke reis voortzetten met nieuwe uitdagingen en creatieve projecten.

Georgio Valentino
Blaine wordt voor deze tour vergezeld door een oude vriend Georgio Valentino op gitaar. Georgio is bekend als soloartiest en vanwege zijn recente werk met Crime and the City Solution. 

Line-up

Bovenzaal

  • Blaine L. Reininger (Tuxedomoon)

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma