Programma
FACT Black Sheep 2

Black Sheep: FACT

Black Sheep: FACT

dinsdag 14 augustus 2018

dinsdag 14 augustus 2018

Zaal open: Invalid Date, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €18,50 excl. servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

Nederlandse première

Na het bewonderenswaardige duet Iskio waarmee ze in 2015 de Beaumarchais Choreografie Prijs in de wacht sleepten, nemen Johanna Faye en Saïdo Lehlouh van Black Sheep (FR) in hun nieuwste creatie FACT de stad en haar circulatie onder de loep. Deze choreografie voor maar liefst zeven dansers onderzoekt collectieve energie en individuele expressie. FACT bevraagt in hoeverre we onszelf de openbare ruimte kunnen toe-eigenen in een geprivatiseerde stedelijke omgeving. Muren worden in twijfel getrokken: zowel op het podium zelf, als de onzichtbare muur tussen spelers en het publiek. De duizelingwekkende lichteffecten en allesomvattende 3Dsoundscape zijn een knipoog naar de informatie-overflow van deze tijd.

De samenwerking met gerenommeerde choreografen als Wang Ramirez, Amala Dianor en Jérémie Bélingard bracht Faye vanuit de underground naar de prestigieuze theaters. Ook Lehlouh heeft enkele grote namen als Redha Benteifour, Storm, Amala Dianor, Constanza Macras en Sébastien Ramirez op zijn lijstje staan. Met de b-boy-stijl als gemene deler ontwikkelden zij onder de naam Black Sheep een geheel eigen bewegingsidioom: een persoonlijke dynamiek met een sensuele zachtheid.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Summer Dance Forever

  Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

  Packages

  Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. 

  Paradiso Programme

  Programma