Programma
Paradiso

Bill Wells & Aidan Moffat + R M Hubbert - locatie: de Vondelkerk

Bill Wells & Aidan Moffat + R M Hubbert - locatie: de Vondelkerk

donderdag 3 november 2011

donderdag 3 november 2011

Paradiso presenteert Bill Wells & Aidan Moffat in de Vondelkerk. Adres: Vondelstraat 120 d. Bereikbaar met tram 1 vanaf Centraal Station of Lelylaan, tram 12 vanaf Amstel Station of Station Sloterdijk. Uitstappen halte 1e Constantijn Huygensstraat/Overtoom.

De Schotse bard Aidan Moffat was meer dan tien jaar lang samen met Malcolm Middleton het gezicht van de groep Arab Strap. Tussen 1995 en 2005 heeft de band zes albums van bijzondere klasse uitgebracht, platen die de zelfkant van het bestaan in een romantisch schijnsel plaatsten. Zanger Aidan Moffat, met zijn onweerstaanbare, Schotse, soms-bijna-spraakzang, is een tekstdichter met een scherp observatievermogen die voor geen enkele emotie terugdeinst. Hij heeft het afgelopen decennium drie solo-albums gemaakt, plus eerder dit jaar een duoplaat met multi-instrumentalist Bill Wells, getiteld ‘Everything’s Getting Older’.

Bill Wells is één van Schotlands meest vermaarde jazzmusici, maar hij heeft ook regelmatig met locale popartiesten samengewerkt, zoals Isobel Campbell, Future Pilot A.K.A. en, jawel, Arab Strap. Bij Aidan Moffat speelt hij voornamelijk piano in weldadige arrangementen die de treffende songs van grandeur voorzien.Paradiso Programme

Programma