Paradiso

Beurs van Kleine Uitgevers

Beurs van Kleine Uitgevers

zondag 8 december 2013

zondag 8 december 2013

Ruim 100 kleine uitgevers uit het Nederlandse taalgebied presenteren hun nieuwe titels en recente uitgaven van literatuur, non-fictie en beeldende kunst.

Dat uitgevers klein zijn zegt niets over de kwaliteit van hun uitgaven. Het gaat om een ambitieuze en waardevolle aanvulling op de titels die in Nederland en Vlaanderen worden uitgegeven. Op de Beurs liggen circa 2500 oorspronkelijke titels die vanwege plaatsgebrek in boekhandels en de heersende cultuur van bestsellers geheel ten onrechte nauwelijks zichtbaar zijn.

Ook wordt de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013 uitgereikt, rond de klok van vier. De prijs is een initiatief van schrijver/journalist en uitgever Guus Bauer en geeft aandacht aan boeken die in de pers ten onrechte weinig aandacht gekregen hebben.
 
De genomineerden zijn:
Owen Donkers, IJsbrood
Peter Drehmanns, De man die brak
Victor Meijer, Snoepreis
Bart Stouten, Kersen eten om middernacht
Lammert Voos, De terugkeer van het haringorakel

Bij de beurs verschijnt een speciale uitgave met recensies, beschouwingen, columns en aankondigingen. Deze beurskrant is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en hieronder online te bekijken.

Gedurende het jaar verschijnen ook recensies en columns van uitgaven van Kleine Uitgevers op de website www.beurskleineuitgevers.nl.

Beursberichten 2013

Paradiso Programme

Programma