Programma
Bette smith 2017 cr shervin lainez billboard 1548 1

Bette Smith

Bette Smith

vrijdag 2 maart 2018

vrijdag 2 maart 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 21:30, Hoofdprogramma: 22:00

Vanwege een planningsconflict in de tour van Bette Smith is het concert in Paradiso verplaatst naar 6 mei. Reeds gekochte kaarten blijven geldig, of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster. Zie voor meer info https://www.paradiso.nl/nl/ove...

Rauwe ruige Soul, de energie van Janis Joplin, de blues power van Big Mama Thornton en Bessie Smith, de R&B van Lauryn Hill en Erykah Badu.. Bette Smith is het allemaal en verpakt het in een zelfverzekerd funky soul-rock pakket. Geboren en getogen in het beruchte Bed-Stuy (Bedford-Stuyvesant, Brooklyn) maakte Smith een belofte aan haar overleden broer Junior. Terwijl zij aan zijn ziekbed liedjes zong om zijn laatste dagen dragelijker te maken liet Junior haar beloven dat ze een carrière als zangeres zou najagen “I want you to sing; don’t give up”. Inmiddels is haar eerste album ‘Jetlagger’ klaar en lost ze haar belofte aan haar overleden broer in. De plaat is geproduceerd door Jimbo Mathus (The Seratones, Buddy Guy, Elvis Costello).

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Bette Smith
Bette Smith Youtube Image 1

Manchild

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma