Programma
Paradiso

Best Of Herman Brood Academie On Tour (Indiestad)

Best Of Herman Brood Academie On Tour (Indiestad)

Thursday 6 November 2014

Thursday 6 November 2014

Paradiso presenteert Best Of Herman Brood Academie On Tour in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam. Dit programma maakt deel uit van Indiestad: www.indiestad.nl

Herman Brood Academie On Tour komt met een ‘best of’ editie op Indiestad. De ‘best of’ editie heeft de beste bands van de tours van vorig jaar uitgekozen zoals Project Bongo, LAKSHMI en The Brahms. Indiestad wordt gemixt met de sfeer van de Herman Brood Academie.

The Brahms combineert aanstekelijke en melodieuze hooks, gecombineerd met traditionele Afrikaanse grooves en ritmes. Doeltreffend, dansbaar en fris. The Brahms is ontstaan op de Herman Brood Academie en heeft sindsdien al gespeeld in o.a. Paradiso, Patronaat en het Life I Live festival.

Project Bongo heeft goed geluisterd naar bands als Two Door Cinema Club, Phoenix en MGMT. De Utrechtse band maakt popliedjes met gitaren, vermengd met elektronische beats en synthesizers. De band kende een vliegende start door als voorprogramma van The 1975, The Mystery Jets en The Boxer Rebellion al op de grootste podia van Nederland te spelen.

Lakshmi zweeft ergens tussen de dansbare, mysterieuze klanken van Lorde, Lana del Rey en M.I.A. Wanneer de zon daalt en schemering zich verspreidt, kruipen inktzwarte letters op papier. Teksten over sigaretten en liefde, steden in de nacht, kunsten en dansen. Live bestaand uit Lakshmi Swami Persaud, Sonya Vos & Chayenne van der Kooij, nemen ze je mee naar hun wereld.

Herman Brood Academie on Tour: studenten van de opleiding touren langs verschillende poppodia. Het doel van de tour is om acts van de opleiding voor hun doorbraak een podium te bieden. De line-up van de tour wordt gevormd uit studenten die naar aanleiding van hun prestaties op de opleiding worden geselecteerd. Op deze manier mogen muzikanten van elk studiejaar mee op tour.

Naast de studenten van de muzikantenopleiding verzorgen studenten van de opleiding Music Industry Professional de gehele productie en promotie van de tour en de studenten van podium / studiotechniek het licht en geluid bij de optredens.

Door het succes van bands als Mister and Mississippi, John Coffey, Birth of Joy, en het meest recent, Taymir, die allemaal hun roots hebben liggen op de Utrechtse school, is het idee ontstaan om het talent op deze manier een goede kans te geven om zich te profileren.

Acts die tot nu toe hebben deelgenomen aan de tour zijn o.a.: Emil Landman, Rondé, The Silverfaces en Project Bongo.

Heb jij een Indiestad passepartout? Hier vind je alle informatie op een rijtje. Let op: wissel je passepartout op tijd in voor een polsbandje.

Paradiso Programme

Programma