Programma
Wednesday Theatre

Benthé / Bots Kingdom / Hendrickx Ntela / Sundar Varma

Benthé / Bots Kingdom / Hendrickx Ntela / Sundar Varma

woensdag 23 augustus 2023

woensdag 23 augustus 2023

In Internationaal Theater Amsterdam

Zaal open: 20:15, Hoofdprogramma: 20:30

Online €20,00 (incl. service) Deurprijs: €22,50€ / Stadpas: €4,00

Dit programma is onderdeel van internationaal hiphopdansfestival Summer Dance Forever. Het festival vindt op verschillende locaties plaats, waaronder Paradiso, en biedt een keur aan dansvoorstellingen, explosieve battles (hiphop, popping, locking, house and waacking), soulvolle clubnachten en workshops van internationale topdansers. Dit jaar wordt het festival gehouden van 22-28 augustus. Voor het complete programma en tickets zie https://www.summerdanceforever...


Deze avond presenteert Summer Dance Forever drie fenomenale dansvoorstellingen in ITA. De groep Benthé slaat je om de oren met een politieke performance over geweld in onze samenleving; B-boy Pac Pac neemt je mee terug naar de fundamenten van breakdance; de Belgische choreograaf Hendrickx Ntela gebruikt Krumping om rauwe emotie uit te drukken; en Sundar Varma – de winnaar van de SDF Theatre Competition van vorig jaar – komt helemaal uit India om zijn korte solo te presenteren. Gevolgd door een Q&A.

Benthé: VOILÁ
Nadat Théophile Bensusan zijn stempel eerder al drukte op de battle scene en verschillende hiphopproducties, richtte hij in 2020 de groep Benthé op en maakte zijn eerste voorstelling, 'VOILÁ'. Nu, drie jaar later, in een tijd van bloedige oorlogen en verbeten protesten, is dit stuk actueler dan ooit. 'VOILÁ' licht het alomtegenwoordige geweld in onze samenleving uit, net als de manier waarop het in elk van ons weerklinkt. Wat voor invloed heeft dit geweld op ons als mens? Met hiphop als voertaal laten de vier dansers zien hoe hun lichamen worden overspoeld en overgenomen door explosieve, extreme, diffuse, minimalistische en onverwachte reacties. De dansers verkennen in hun expressie niet alleen de gevolgen van geweld, maar proberen er ook antwoorden op te vinden.

Bots Koninkrijk: 'Bots'
Met 'Bots' presenteert de Franse choreograaf/danser Blondy Mota-Kisoka een gechoreografeerd essay over 'animatiedans'. Bots' brengt zes dansers samen en onthult een dansstijl waarbij de performers eruit zien als virtuele 3D-beelden en robotachtige bewegingen maken. Het doel van de animatie is om onwerkelijk te lijken. De dansers wissen hun menselijke identiteit en overstijgen hun emoties om een schijnbaar computergecodeerde show te creëren.

Hendrickx Ntela: Blind
Zet je schrap voor een stevige portie Belgische Krump! De voorstelling ‘Blind’ van Hendrickx Ntela is een protest tegen de bewuste en onbewuste blindheid van burgers, wiens blik door de consumptiemaatschappij steeds naar de horizon wordt gericht. Vijf dansers – uit België, Spanje, Frankrijk en Senegal – worden, elk op een andere plek, met hetzelfde verhaal geconfronteerd. Vanuit hun persoonlijke achtergrond en ervaringen, reageren ze ieder op hun eigen manier. Krump, doordrenkt met spiritualiteit, fungeert hierbij als uitlaatklep voor hun emoties. In een onechte wereld biedt het de dansers een waarachtige manier om de kern van hun identiteit en afkomst tot uitdrukking te brengen.

Sundar Varma: Solo
Hiphopdanser Sundar Varma komt helemaal uit India om zijn nieuwe solo te laten zien, waarmee hij afgelopen jaar de SDF Theatre Competition won. Deze korte maar krachtige voorstelling paart elegantie aan superieure techniek, in een performance waarbij je op het randje van je stoel zit.

Q&A
Nóg meer weten? Blijf hangen voor de Q&A en stel je brandende vragen aan de dansers en choreografen!

Line-up

Externe locatie

  Teaser "VOILÀ,, I Cie Benthé

  Teaser "VOILÀ,, I Cie Benthé

  Trailer

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
  HendrickX Ntela - "BLIND" - Création sonore

  HendrickX Ntela - "BLIND" - Création sonore

  Trailer

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar Internationaal Theater Amsterdam

  Het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is gevestigd aan het Leidseplein 26. Trams 1, 2 en 5 stoppen op het Leidseplein. Parkeren in de buurt van de ITA is zeer beperkt mogelijk.

  Paradiso Programme

  Programma