Programma
Paradiso

Bells of Youth

Bells of Youth

zondag 23 maart 2014

zondag 23 maart 2014

Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die begeleid door meerdere instrumenten, bloedmooie liedjes zingen. Nou moet je wel van extreem norse huize komen om daar niet al warm van te worden, maar anders is het wel hun meerstemmige samenzang die elke grijze wolk in zonneschijn verandert. Op 24 maart verschijnt het debuutalbum, genaamd ‘BOY’. Mede dankzij een crowdfunding campagne mogelijk gemaakt, dook Bells of Youth de studio in met producer Martijn Groeneveld (Blaudzun / Case Mayfield ). Luister hier de eerste single ‘She Said / He Said’. 

De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem, pas geboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘indiepop’, of ‘harmonische electrofolk’, of verzin zelf iets, de optredens van Bells of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht. De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen. Gelukkig uiten de vrouwen van Bells of Youth hun vriendschap niet in gekwebbel boven een plens verse muntthee, maar in pakkende liedjes.

Bells of Youth is door tijdschrift OOR in januari 2014 uitgeroepen als 1 van de beloftes voor 2014, was tijdens de 15 optredens met Popronde 2013 op verschillende plekken in Nederland live te horen en te zien en speelde eerder al op Noorderzon en het Jonge Harten Festival. Ook waren ze het muzikale onderdeel van de show van Ratna Ho op de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam 2014.


Paradiso Programme

Programma