Programma
Paradiso

Bells of Youth

Bells of Youth

donderdag 14 april 2016

donderdag 14 april 2016

'Dreamers', dat is de titel van het nieuwe album van Bells Of Youth. Vanavond presenteren Leonie Bos (vocals & gitaar), Marcia Savelkoul (vocals & synthesizers), Hellen Vissers (vocals & drums), Estelle Stijkel (gitaar & backing vocals) en Lisa Moree (vocals & bas) het album.

'Dreamers', dat begin februari is voorafgegaan door de eerste single 'Arcadia', is de opvolger van het in 2014 verschenen debuut 'Boy' dat middels crowdfunding tot stand kwam en in eigen beheer werd uitgebracht. Voor 'Dreamers' heeft Bells Of Youth intensief samengewerkt met de Engelse producer Tony Platt. Eerst vijf dagen non-stop in de Q Factory in Amsterdam, daarna tijdens een twaalfdaagse opnamesessie in de Belgische Ardennen. De laatste opnamen en de mastering vonden in Londen plaats. De samenwerking met Platt en het feit dat er veel meer tijd is genomen voor het schrijfproces hebben gezorgd voor een gelaagd album in zowel muzikaal als tekstueel opzicht. Om maar te zwijgen over de groei die alle leden als muzikanten en zangeressen hebben doorgemaakt. Een groei die een natuurlijk gevolg is van het grote aantal shows dat Bells Of Youth de afgelopen jaren in clubs en op festivals in binnen- en buitenland deed.  

'Dreamers' bevat dertien nummers die door de band gezamenlijk zijn geschreven. Met een aantal daarvan, zoals 'Arcadia' en 'Running', wordt een brug tussen het debuut en het nieuwe album geslagen, maar een aantal zijn ten opzichte van de nummers op 'Boy' ronduit verrassend te noemen. Luister bijvoorbeeld maar naar 'Roses & Sweets' en 'LAP'. Alles maakt duidelijk dat Bells Of Youth met 'Dreamers' de volgende stap heeft genomen en klaar is om dromen te gaan verwezenlijken. 

Paradiso Programme

Programma