Programma
Paradiso

Beach House + Holy Other

Beach House + Holy Other

maandag 19 november 2012

maandag 19 november 2012

De folkpop van Beach House wordt gekenmerkt door zwoele orgeltjes, dromerige gitaarpartijen en hypnotiserende drumsamples. De muziek klinkt sereen, vredig en schitterend als een zonsopgang op een verlaten strand. De band bestaat uit Française Victoria Legrand en Amerikaan Alex Scally, die samen vanuit Baltimore hun muziek de wereld in strooien. In 2004 gevormd en twee jaar later nummer zestien in het jaarlijstje van Pitchfork met hun titelloze debuutalbum. In 2008 kwam het tweede album uit, ‘Devotion’, waarop het intrigerende duo de luisteraar meeneemt naar een sprookjesachtig dromenland.

Scally neemt de gitaarpartijen voor zijn rekening en Legrand speelt toetsen, waarbij ze zingt als Nico, maar dan met een wellustig Frans accent. Het derde album ‘Teen Dream’ (2010) bracht een huivering van genot door de muziekwereld. “They may just have minted the new decade’s first essential album.” (David Sheppard, BBC). Nu is er het vierde album ‘Bloom’. Net als op voorgangers hebben Victoria Legrand en Alex Scally hun geluid verder ontwikkelt en wederom een uniek Beach House album afgeleverd.

De eerste schetsen voor ‘Bloom’ werden grotendeels tijdens de tournee gemaakt, tussen eindeloze soundchecks en talrijke ervaringen die twee jaar touren met zich meebrengen door. De ideeën werden verzameld en ontwikkeld in Baltimore waar de groep woont en werkt. ‘Bloom’ werd eind 2011 opgenomen in de Sonic Ranch Studios in Tornillo, Texas en gemixed in de Electric Lady in NYC. De band produceerde het album samen met Chris Coady. De vele lagen die Bloom kent zijn zorgvuldig opgebouwd om er zeker van te zijn dat elk akkoord en elke melodie perfect past in het grote geheel.

Victoria Legrand: “Bloom is a journey. For me, it is about the irreplaceable power of imagination as it relates to the intense experience of living. A bloom is only temporary... a fleeting vision of life in all of its intensity and colour, beautiful even if only for a moment.”


Paradiso Programme

Programma