Paradiso

BEACH HOUSE, tUnE-YaRdS,

BEACH HOUSE, tUnE-YaRdS,

dinsdag 23 februari 2010

dinsdag 23 februari 2010

Op 26 mei is er een nieuwe show van Beach House, samen met Isbells, in de grote zaal. De voorverkoop start zaterdag 13 februari.

De dromerige folkpop van Beach House wordt gekenmerkt door zwoele orgeltjes, dromerige gitaarpartijen en hypnotiserende drumsamples. De muziek klinkt sereen, vredig en schitterend als een zonsopgang op een verlaten strand. De band bestaat uit Française Victoria Legrand en Amerikaan Alex Scally, die samen vanuit Baltimore hun muziek de wereld in strooien. In 2008 kwam hun tweede album uit. ‘Devotion’ is de naam van de plaat, waarop het intrigerende duo de luisteraar meeneemt naar een sprookjesachtig dromenland. Scally neemt de gitaarpartijen voor zijn rekening en Legrand speelt toetse, waarbij ze zingt als Nico, maar dan met een wellustig Frans accent. Het derde album ‘Teen Dream’ is reeds opgenomen en zal zeer binnenkort uitkomen.

tUnE-yArDs: Swingende lo-fi. tUnE-yArDs is het soloproject van de Amerikaanse Merrill Garbus. Het debuutalbum ‘BiRd- BrAiNs’ heeft ze volledig in haar eentje opgenomen. Gewoon thuis, zonder budget. Haar microfoon was een oud dictafoontje en de software om haar plaat te mixen haalde ze gratis van internet. Meer lo-fi kun je het niet krijgen. Het resultaat is een ruwe diamant die klinkt alsof M.I.A. een folkzangeres is geworden die via overstuurde geluidjes en geflipte ritmes een soort vervreemdende mix van R&B en wereldmuziek is gaan maken.

Paradiso Programme

Programma