Paradiso

Bauer + Voorprogramma Easy Aloha's (DJ's)

Bauer + Voorprogramma Easy Aloha's (DJ's)

Thursday 13 October 2016

Thursday 13 October 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Berend Dubbe, de man met een van de mooiste en diepste stemmen van ons land, is na twaalf jaar (het live album uit 2006 met het Metropole Orkest niet meegerekend) terug als Bauer met een nieuw studioalbum.

‘Eyes Fully Open’ refereert aan klassieke Hollywood- en tv-soundtracks, de orkestrale pop van Scott Walker en progressieve muziek uit de jaren '70. Toch klinkt het album ongekend modern en fris, mede dankzij de uitstekende liveband die Berend Dubbe samenstelde.

Waar Bauer met 'On The Move' (1999) mede dankzij exotische samples inspirator was voor menig ‘home recording artist’, hoort de luisteraar anno 2016 een volgroeide, niets ontziende popnestor. Nog nooit klonk de muziek van Bauer zo kwetsbaar en groots tegelijk. Mede dankzij de gastbijdragen  op het album van zijn oud-bandgenoten Peter Visser en Carol van Dijk (Bettie Serveert) luidt Dubbe een nieuwe fase van zijn muzikale project in.

Lees hier het interview met Berend Dubbe op 3voor12 (1-9-2016)

Bauer live is:

Berend Dubbe - zang
Gwen Thomas - bas en zang
Fred Bosch - gitaar
Bas Bouma - drums
Maarten Helsloot - toetsen
Menno Klijn - gitaar
David Lukács - klarinet & saxofoon
Paradiso Programme

Programma