Programma
Paradiso

Azari and III, Homework, Norman Methner, The Heykids (Indiestad)

Azari and III, Homework, Norman Methner, The Heykids (Indiestad)

donderdag 19 mei 2011

donderdag 19 mei 2011

Azari and III, Homework, Norman Methner en The Heykids maken onderdeel uit van Indiestad.

AZARI & III (live) | Permanent Vacation/Turbo Recordings, CA

Spreken over Azari & III is bijna spreken van reïncarnatie. Het lijkt haast onmogelijk dat deze twee blanke jongens uit Toronto, CA op eigen houtje de klassieke Chicago en NYC house sound zo eigen hebben gemaakt. En dat zij die typische 'sound' ook nog eens vermengen met synthpop en disco invloeden, maakt het geheel bijna bovennatuurlijk.
Hun eerste single, ‘Hungry For The Power’, op het Franse label I'm A Cliché van Cosmo Vitelli, was gelijk een grote hit bij de liefhebbers. Het was echter hun ‘Reckless (For Your Love)’, op Permanent Vacation, die vriend en vijand bewees dat we hier te maken hebben met een unieke nostalgische symbiose. Een release, ‘Indigo EP, op Tiga's Turbo Recordings volgde en een volledig album schijnt er zeer binnenkort aan te komen.


HOMEWORK | Exploited/Made To Play, NL

Het in de Amsterdamse platenzaak Concerto opgegroeide duo Homework heeft afgelopen jaar een onwerkelijke evolutie doorgemaakt. Na hun underground hit ‘Fissa Tune’, op het Berlijnse label Exploited, trok ook 'housemeester van het eerste uur' Jesse Rose, de jongens zijn Made To Play stal binnen. Nu spelen ze met en worden ze gelauwerd door grote jongens als Soul Clap, Hudson Mohawke en ook hun vrienden Azari & III. Met een keur aan nieuwe ep's in de pijpleiding en tig optredens in het buitenland - van de Berlijnse Panoramabar tot de Social Club in Parijs, lijkt het er op dat er een rooskleurige toekomst is weggelegd voor het tweetal.

NORMAN METHNER | Cookies Berlin, DE

Als er een stad is op deze planeet waar een normaal mens elke mogelijke dag van de week zijn dansschoenen kan aantrekken, om vervolgens zich voort te bewegen tussen zweterige meutes van handen in de lucht zwaaiende feestgangers, dan is het Berlijn. Wie op dinsdag en donderdag besluit om naar één van de meest populaire clubs van Berlijn te gaan, beland al snel in Cookies, alwaar Norman Methner de organisatorische touwtjes in handen heeft. Daarnaast is Methner ook nog eens een veelgevraagde dj met een vlekkeloze staat van dienst.

THE HEYKIDS | Katapult, NL

Met hun vooruitstrevende 'mutant house acrobatics' hebben The Heykids de afgelopen jaren een bijzondere plek veroverd in het muzikale DNA van de hoofdstad, met als testament het met Gouden Kabouter bekroonde Katapult, naast talloze optredens in de grootste en de kleinste clubs van Amsterdam.

Paradiso Programme

Programma