Programma
Paradiso

Axelle Red

Axelle Red

donderdag 10 oktober 2013

donderdag 10 oktober 2013

Paradiso presenteert Axelle Red in People's Place, Stadhouderskade 5, Amsterdam.

De roodharige, succesvolle Belgische chansonnière Axelle Red komt met band haar grootste hits en de mooiste nummers van haar veelgeprezen recente album ‘Rouge Ardent’ ten gehore brengen.

Axelle Red is alom bekend en geliefd in Frankrijk en België. Sinds haar debuut met ‘Sans Plus Attendre’ in 1993 bracht ze in totaal 13 albums en werkte ze samen met grote namen uit zowel de soulmuziek als het Franstalige genre. De pers is lovend over Reds laatste geesteskind, opgenomen met co-producer en muzikant Mark Plati (o.a. David Bowie, Francoise Hardy, Rita Mitsouko en The Cure). NU.nl bestempelt haar tot “de adel van de Belgische pop” en De Telegraaf geeft 4 (van 5) sterren: “Zelfs als je geen woord Frans verstaat, is er voor iedereen de nodige schoonheid te horen. Een carrière van twintig jaar resulteert bij Red in een stem met een zeldzaam groot beeldend vermogen. Of het nu opgewekte, flink georkestreerde songs zijn … of een compleet naakte pianoballad: de Hasseltse heeft haar metier duidelijk onder de knie.”

In België is Axelle Red onderscheiden door de Ordre de la Couronne en tot ridder geslagen als Chevalier des Arts et Lettres. Red is in hoge mate maatschappelijk geëngageerd en wordt bovendien gezien als mode-icoon.

Paradiso Programme

Programma