Programma
Paradiso

Atri N'Assouf + Joep Pelt + MPS Pilot

Atri N'Assouf + Joep Pelt + MPS Pilot

zaterdag 18 mei 2013

zaterdag 18 mei 2013

‘Ster van de Woestijn’ is de betekenis van Atri N’Assouf, het nieuwe gezicht van de touareg uit het noordelijke deel van de Sahara. Het belangrijkste element in de muziek van Atri N’Assouf is een terugkerende, haast hypnotiserende groove, waar basgitaar, percussie, akoestische gitaar en meerstemmige zang omheen wordt gebouwd. Bedwelmend en luchtig tegelijkertijd.

Gitaarglobetrotter Joep Pelt (1979), opgevoed op de modderige oevers van de Mississippi en de Niger door artiesten als R.L. Burnside en Ali Farka Touré, trekt geregeld door Afrika en Amerika, op zoek naar nieuwe inspiratie en ingrediënten voor zijn muziek. Joep werkte eerder samen met artiesten als de Zuid-Afrikaanse Hammond-guru Black Moses Ngwenya en de Malinese Bambara Blues gitarist Lobi Traoré, en maakt regelmatig radio muziekdocumentaires voor Radio 6. Op dit moment werkt Joep samen met hiphop producer A.R.T. aan een nieuwe plaat.

Dj MPS Pilot draait rond het de optredens een set rockende Sahara-muziek en trad al meerdere keren op in de Sahara tijdens het wereldberoemde Festival Au Desert.

Paradiso Programme

Programma