Programma
Paradiso

Arthur Verocai + orkest ihkv Brasil Festival Amsterdam

Arthur Verocai + orkest ihkv Brasil Festival Amsterdam

zondag 16 oktober 2011

zondag 16 oktober 2011


Arthur Verocai met Kindred Spirits Ensemble, de strijkers van het Legendary Movie Orchestra en gastvocalisten Carlos Dafe en Lilian Vieira.

Arthur Verocai, in 1945 geboren in Rio de Janeiro, is met slechts één album op zijn naam in kleine kring een grote legende geworden (TV on the Radio schijnt groot fan te zijn). De componist, die een klassieke opleiding kreeg, experimenteerde met jazz, funk, elektronica, Braziliaanse muziek en folk, op een manier die bijna veertig jaar later nog steeds diepe indruk maakt. Verocai’s titelloze album verscheen in 1972, maar kreeg pas in 2002 een vervolg, met het zelfuitgebrachte, ‘Saudade Demais’. In de tussentijd verdiende hij zijn brood als uiterst succesvol componist van muziek voor reclames en tv-series. In 2007 verscheen ‘Encore’, een nieuw album, waarop Verocai zijn muzikale genialiteit opnieuw bevestigt.

Het Brasil Festival Amsterdam is een verrassende kennismaking met de Braziliaanse cultuur. Brazilië is al lang niet meer het land van carnaval, samba, swingend voetbal en capoeira. Het Latijns-Amerikaanse land kent een dynamische economie en een bloeiende cultuur met een rijk scala aan klassieke en moderne uitingsvormen. Het sleutelwoord is ‘multicultureel’. Dat merk je in de bossa nova, de twintigste-eeuwse danscultuur en de hedendaagse klassieke muziek. Maar ook in de film, de beeldende kunst en de architectuur. Alles komt daarin terug: van indiaanse principes en westerse barok tot de meest moderne uitingen. De Braziliaanse cultuur lijkt op de Braziliaanse keuken: een ‘fusion’ van het beste uit vele werelden.

Paradiso Programme

Programma