Programma
Paradiso

Art Rocks Finale

Art Rocks Finale

Tuesday 17 January 2017

Tuesday 17 January 2017

Hoe klinkt volgens jou een schilderij van Van Gogh? Of van Andy Warhol?

Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een iconisch kunstwerk. Op dinsdagavond 17 januari vindt in Paradiso de finale plaats, waar zes finalisten strijden om de hoofdprijs. Laat je verrassen door hun soundtracks voor iconische kunstwerken.


De finalisten

Maeve
Pyke 
Lisa Nora
FALT
Maaike Adegeest
en publieksfavoriet Seven to Eleven

Special guests Giovanca en Cata.Pirata

Art Rocks-ambassadeurs Cata.Pirata (o.a. van SKIP&DIE) en Giovanca zijn de special guests van de finale en geven allebei een optreden. Zij maakten zelf  ook een track, geïnspireerd op respectievelijk De Mandril (1926, Oskar Kokoschka) en Madonna (2008, Roy Villevoye). De winnaar van Art Rocks 2014, Bird in a Glasshouse geeft ook een optreden.

Over Art Rocks

Kunst inspireert tot het maken van kunst, dat is de kern van muziekcompetitie Art Rocks. Vier jaar geleden ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks. Nu, vier jaar later, organiseren vijf musea samen met Grote Prijs van Nederland de competitie: Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Het Valkhof en Museum Boijmans Van Beuningen. Art Rocks daagt muzikanten uit zich te laten inspireren door beeldende kunst uit de collecties van de musea. De competitie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds.

Paradiso Programme

Programma