Programma
Archive Band

Archive + One Sentence. Supervisor

Archive + One Sentence. Supervisor

Wednesday 8 November 2017

Wednesday 8 November 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Archive, opgericht door Darius Keller en Danny Griffiths, brengt in 1996 zijn debuutalbum ‘Londinium’ uit. Met een mix van donkere triphop en (progressieve) rock is de band een autoriteit in het genre. Archive schuwt niet ook andere paden te bewandelen, zo worden uitstapjes gemaakt naar progressieve rock en zijn er klassieke arrangementen te horen in sommige nummers. Vooral het derde album ’You All Look The Same To Me’ is een hoogtepunt uit het Archive-oeuvre. De stem van toenmalige zanger Craig Walker gaat perfect op in een soort van donkere en psychedelische rock.

Archive bewandelt een zeer gevarieerd en ambitieus carrièrepad. Ze creëren een eigen stijl en durven constant te veranderen. Ook nu is het weer tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de band die met diverse vocalisten werkt. Begin 2015 kwam het tiende studioalbum van de Britten uit, ‘Restriction’, waarvan in hetzelfde jaar nog een remix-versie uitkwam, ‘Unrestricted’. Indrukwekkend ook is ‘Restriction’-voorganger ‘Axiom’, een zeven nummers tellend album welke als soundtrack dient voor de gelijknamige korte film. Voor liefhebbers van Massive Attack, Radiohead, Hooverphonic, UNKLE, Steven Wilson en Pink Floyd.

Voorprogramma: One Sentence. Supervisor

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Archive
  • One Sentence. Supervisor
Maxresdefault 25
Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma