Programma
Paradiso

Anonymous

Anonymous

zaterdag 29 november 2014

zaterdag 29 november 2014

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord.

New music, no names.

ANONYMOUS (live)
ANONYMOUS (live)
ANONYMOUS (live)
ANONYMOUS (dj)
ANONYMOUS (dj)
ANONYMOUS (dj)
ANONYMOUS (kunst)
en natuurlijk
ANONYMOUS (design)

Anonymous verzet zich tegen de tendens van steeds grotere namen en steeds minder spannende clubnachten waar je met vrienden voor de goede muziek heen gaat. Anonymous weigert te noemen wie er optreden en zet daarmee de verwachtingen op scherp. Het publiek kan weer met een frisse blik uitgaan en verrast worden. Artiesten kunnen weer los van de hype op underground feestjes spelen. En dat is iets wat artiesten missen, zozeer zelfs dat een van de artiesten een ander optreden heeft afgezegd voor 29 november. Bij Anonymous is de club weer voor de muziek.


Anonymous als tegenbeweging
De gevolgen van de bezuinigingen van de Nederlandse overheid op cultuur zijn overal zichtbaar. De basis van kunstenaars en culturele instellingen is sinds kabinet Rutte I zo wankel geworden dat niks anders resteert dan voor zekerheid te kiezen. Het resultaat is het mijden van risico’s en te gaan voor gegarandeerd succes. Grote namen worden keer op keer geprogrammeerd en houden de doorstroming van nieuwe talenten tegen. Artiesten vragen en krijgen de hoofdprijs en toegangskaarten worden onbetaalbaar. Met zulke prijzen wil iedereen weten waar zij voor betaalt - geef ze ongelijk.

Anonymous treedt hiertegen op. Anonymous is onzekerheid. Anonymous is risico. Anonymous is verrassing. Anonymous is resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Anonymous is vrijheid.

Anonymous is een direct gevolg van de hype. Van de behoefte aan zekerheid. Van het cynisme. Anonymous is voor het onbekende, het onbestemde en de onwetendheid. Anonymous is het immuunsysteem dat in werking treedt. Anonymous is de tegenbeweging. Anonymous zijn wij.Je kunt ook eten in de Tolhuistuin. Bij THT.

Paradiso Programme

Programma