Programma
Dance of the city warriors

Anne Nguyen: Installatie Dance of the city warriors (8+)

Anne Nguyen: Installatie Dance of the city warriors (8+)

dinsdag 14 augustus 2018

dinsdag 14 augustus 2018

Zaal open: 15:00, Zaal sluit: 23:00

Installatie voor iedereen vanaf 8 jaar.

Voor de Franse choreograaf Anne Nguyen, oprichter van het dansgezelschap par Terre, is urban dance een spontane verzetsbeweging. Een hedendaagse vechtkunst, ooit ontstaan als creatief wapen tegen de sfeer van vijandigheid en de gevaren van de grote stad: een omgeving die met vormdwang en beperkingen het menselijk lichaam op een gewelddadige manier verandert. Hiphop is een dansvorm die de beperkingen van het menselijk lichaam en de bijbehorende ruimte constant uitdaagt, aldus Nguyen.

Om iedereen in staat te stellen de basisprincipes van de urban dance te leren, creëert ze een parcours van verschillende interactieve video installaties, die het publiek verleiden om zelf in beweging te komen, te improviseren en zich ‘voor even’ een volleerd breakdancer te voelen. 

Danse des guerriers de la ville (Dance of the city warriors) is een choreografische reis, geïnspireerd op Manuel du Guerrier de la Ville, een verzameling van gedichten door Anne Nguyen als lofzang op de krachtige ambities van de hiphopdans. In deze multimediale installatie loop je langs een serie interactieve screens die elk gericht is op één bepaald element van de hiphop/breakdance. Tijdens Summer Dance Forever, bestaat Dance of the City Warriors uit vier installaties waar de bezoeker kennis kan maken met tuts, flow, freestyle en jam. Met behulp van o.a. live motion capture, animatie en virtual reality kun je de dans zélf ervaren. Door bijvoorbeeld te reageren op de videobeelden, geluiden en muziek, je eigen beelden te manipuleren en door mee te improviseren met je eigen moves. Ontdek de talloze mogelijkheden van hip-hopdans!

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Summer Dance Forever

  Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

  Packages

  Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. 

  Paradiso Programme

  Programma