Programma
Paradiso

An Heavenly Afternoon of Americana Music, Part II: Dan Bern, Krista Detor, Annabelle Chvostek

An Heavenly Afternoon of Americana Music, Part II: Dan Bern, Krista Detor, Annabelle Chvostek

maandag 21 april 2014

maandag 21 april 2014

Paradiso & Lucky Dice Music presenteren: An Heavenly Afternoon Of Americana Music  part II met:

Dan Bern (USA)

Krista Detor (USA)

Annabelle Chvostek (CA)

Dan Bern is een Amerikaanse singer-songwriter met politiek getinte teksten. Zijn muziek, songs in de “Talking Blues” traditie wordt vaak vergeleken met die van Bob Dylan, Woody Guthrie en Bruce Springsteen. Verder staat Bern ook bekend om zijn sardonische, literaire teksten, een scala aan muzikale stijlen, een folkstijl gepaard met rockinstrumenten.

Krista Detor heeft een prachtige donkere, van melancholie doordrenkte warme stem en de muzikale begeleiding is altijd sfeervol met accenten uit de folk, blues en country. De Rolling Stone schreef:  “haar oevre is een klein wonder”. Ze trad onder meer op met grote artiesten als Suzanne Vega, Joan Armatrading,  Loudon Wainwright, en John Gorka. Krista Detor: keyboard, accordeon, vocals, Mike Lindauer: Bas, vocals Uli Kringler, guitar, vocals.

Annabelle Chvostek is een Canadese singer-songwriter uit Montreal. Ze is bekend om haar rijke stemgeluid, haar verhalende teksten en haar genre overstijgende muziekstijl. Annabelle speelde enige jaren in de groep The Wailin' Jennys waarmee ze internationale faam vergaarde. Maar uiteindelijk koos ze toch voor een solocarrière. Annabelle Chvostek : vocals, acoustic guitar, mandolin and fiddle,  Beth Curry upright bass.

Paradiso Programme

Programma