Programma
Paradiso

Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio o.l.v. Willem de Bordes en met medewerking van pianist Nicolas van Poucke

Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio o.l.v. Willem de Bordes en met medewerking van pianist Nicolas van Poucke

Sunday 25 May 2014

Sunday 25 May 2014

Con Brio, een van de oudste amateurorkesten in Nederland, viert in 2014 zijn 80ste verjaardag.

Speciaal ter gelegenheid van dit lustrum componeert Ruben Naeff een nieuw werk voor het orkest. Ruben Naeff (1981) rondde zijn compositiestudie onlangs af met een masterdiploma aan New York University, waar hij compositie studeerde bij Michael Gordon. Eerder studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag compositie bij Daan Manneke en Gilius van Bergeijk. Ruben volgde masterclasses bij onder meer Louis Andriessen, Christopher Rouse en David Lang.

Met Nicolas van Poucke, een van de meest veel belovende Nederlandse pianisten, voert het orkest het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov uit. Nicolas won de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2006. Op het Steinway & Sons Concours, ook in 2006, won hij behalve de eerste prijs ook de publieksprijs. Tijdens het Nationaal Pianoconcours 2010 van de Young Pianist Foundation werd Nicolas verkozen tot de beste deelnemer in zijn leeftijdscategorie. Nicolas maakte op dertienjarige leeftijd zijn debuut in het Concertgebouw. Hij studeert momenteel bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde lessen bij Murray Perahia en Emanuel Ax.

Ook op het programma staat de beroemde orkestratie die Maurice Ravel maakte van Moessorgski’s Schilderijententoonstelling, een sprookjesachtig en virtuoos orkestwerk, dat de volle glorie en ambitie van Con Brio toont.

Symphonie Orkest Con Brio is opgericht in 1934 en bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste en ervaren musici. Het speelt sinds 2012 onder de inspirerende leiding van Willem de Bordes.

Willem de Bordes studeerde orkestdirectie in Finland bij beroemde professor Jorma Panula. Voor het volgen van een aantal internationale masterclasses voor dirigenten werd bij door het Kersjes Fonds voor jonge dirigenten gesteund. Ook volgde hij orkestdirectielessen bij Atso Almila en Ed Spanjaard. In de afgelopen jaren dirigeerde Willem onder meer het Kuopio Symphony Orchestra, Vaasa City Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en Pori Sinfonietta. Willem werkte als assistent-dirigent bij de Nederlandse opera, Radio Filharmonisch, Mahler Chamber Orchestra, Nederlands Philharmonisch orkest, Rotterdams Philharmonisch orkest en Concertgebouworkest.


Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso.Paradiso Programme

Programma