Programma
Jd H 20221130 Altin Gün 258 Foto Jelmer de Haas WEB

Altın Gün + Dorpsstraat 3

Altın Gün + Dorpsstraat 3

donderdag 30 maart 2023

donderdag 30 maart 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Zaal sluit: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Turks-Nederlandse band Altın Gün mixt Turkse folk en disco-pop met gruizige psychedelica, funk en rock tot een zeer dansbaar geheel. Ze laten zich inspireren door traditionele Turkse muziek en muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray en hun (bij ons) minder bekende tijdgenoten, waarbij ze net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden. Altın Gün slaagt erin het Turkse geluid uit de jaren '70 vast te houden en tegelijk totaal onherkenbaar fris te klinken met fuzzy bassen, rauwe saz-riffs en zo nu en dan een zwoel orgeltje. In 2019 bereikte het succes van de band een nieuw hoogtepunt: naast dat hun nieuwe plaat ‘Gece’ zeer goed werd ontvangen, wisten ze ook een Grammy-nomatie in de wacht te slepen.

Nieuw album en wereldtournee in 2023
Altın Gün is zowel nationaal als internationaal op dreef: zo stond de band op Coachella, Fuji Rock, Primavera Sound, Lowlands en Best Kept Secret. Het vierde album van de band genaamd Aşk verschijnt op 31 maart 2023 op Glitterbeat Records (EU) en ATO Records (VS) en in diezelfde periode trekt de band langs de Europese en Amerikaanse podia om de nieuwe plaat én een volledig nieuwe show live ten gehore te brengen. De sound gaat naar eigen zeggen iets meer terug naar de psychedelische Turkse tunes uit de jaren '70, maar de grooves en hypnotiserende synths blijven onmiskenbaar aanwezig en worden samengebald in de intense energie van hun liveshows.

Voorprogramma: Dorpsstraat 3 | Foto: Jelmer de Haas

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Altin Gün
Hqdefault 230112 144218

Altin Gün

Rakiya Su Katamam

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Altın Gün - Leylim Ley

Altın Gün

Leylim Ley

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma