Programma
Paradiso

Alternatief E-bookbal

Alternatief E-bookbal

dinsdag 15 maart 2011

dinsdag 15 maart 2011

Tegelijk met het Boekenbal in de Amsterdamse Stadsschouwburg, vindt in de bovenzaal van Paradiso jaarlijks het Bal der Geweigerden plaats, ook wel bekend als het Alternatieve Boekenbal, en dit jaar het E-bookbal geheten. Thema van dit jaar is ‘Rijk & beroemd: de kortste weg naar succes’. Het bal is voor iedereen toegankelijk en na afloop krijgen alle bezoekers een cadeaukaart voor het E-book ‘De kop van de pauw’: een verhaal over geld, roem en televisiepresentatoren.

Tijdens het E-bookbal maken diverse gasten hun opwachting:

Voor het eerst kunnen boekliefhebbers tijdens de Boekenweek dit jaar een e-book cadeau krijgen. Schrijfster van het e-book Lydia Rood en haar uitgever Peter de Ruiter geven een kleurrijke presentatie van ‘De kop van de pauw’.

Arthur Lava, de dichter die – naar eigen zeggen – ‘aanspoort, opzweept en uitdaagt’, deel uitmaakte van de dichtersbeweging De Maximalen en onlangs nog de aandacht trok met zijn anti-pensioengedicht ‘Leg wat opzij’, heeft als handelsmerk ‘poëzie in de gebiedende wijs’ en draagt voor uit eigen werk.

Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes zijn muzikanten, schrijvers en vertalers van o.a. The Beatles, Bob Dylan, maar ook Shakespeare en James Joyce. Onlangs publiceerden ze de ongeautoriseerde biografie van Gruppo Sportivo-voorman Hans Vandenburg: ‘Hans Vandenburg en het Geheim van het Succes’.

De markante Hans Vandenburg, oprichter van het legendarische Gruppo Sportivo, staat bekend om zijn licht spottende liedteksten en zorgt samen met Bindervoet & Henkes voor het muzikale deel van de avond.


De presentatie is in handen van schrijver en mede-organisator van het eerste Bal der Geweigerden Peter Smit en uitgever Peter de Ruiter.

Na afloop krijgen alle bezoekers een cadeaukaart met het e-book ‘De Kop van de Pauw’, een verhaal over geld, roem en televisiepresentatoren.

Paradiso Programme

Programma