Programma
Paradiso

ALPHA BLONDY & THE SOLAR SYSTEM + JAMPARA & THE BATALION feat. THE BURUNDI DRUMMERS

ALPHA BLONDY & THE SOLAR SYSTEM + JAMPARA & THE BATALION feat. THE BURUNDI DRUMMERS

dinsdag 3 november 2009

dinsdag 3 november 2009

ALPHA BLONDY is met zijn twaalfkoppige band Solar System nog steeds een van de meest geliefde en bekende reggaebands. Zijn artiestennaam, hij heet eigenlijk Seydou Kone (1953), kreeg hij van zijn oma die hem liefhebbend “Blondy” noemde, wat bandiet betekent. Zijn bezetenheid van reggaemuziek en Rastafari baarde zijn ouders zorgen, maar niets kon Blondy stoppen in de voetsporen van zijn grote held Bob Marley te treden. Voordat hij aan reggae verslaafd raakte hoorde hij muziek uit zijn eigen streek, de Ivoorkust, en muziek van bands als Deep Purple, Jimmy Hendrix en Pink Floyd. Dat alles vermengd met een flinke dosis sociaal bewustzijn en strijdlust om de wereld te verbeteren, leverde geweldige nummers op als ‘Cocody Rock’, ‘Jerusalem’ en ‘Apartheid Is Nazism’. 

De rootsreggaeband JAMPARA & THE BATALION is ontstaan uit de samenwerking van Ras Jampara (Burundi) en Aston Barett, leider van de legendarische band The Wailers. Jampara maakte in de jaren negentig twee albums met The Wailers en was de eerste zanger na Bob Marley die met The Wailers tourde. Mét de De Burundi  Drummers ontstaat er een unieke combinatie van Jamaicaanse rootsreggae en Afrikaanse percussie!

Kelder: na afloop van het concert van Alpha Blondy & The Solar System: Afterparty tgv de release van de single  "Margarita", van Jampara & The Batalion. DJ Donnalee en Black Star Sound.

Paradiso Programme

Programma