Algernon Cadwalladar persfoto LR

Algernon Cadwallader + Nagasaki Swim

Algernon Cadwallader + Nagasaki Swim

Sunday 4 June 2023

Sunday 4 June 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Algernon Cadwallader is emo en mathrockband uit Pennsylvania. De vijfkoppige band was actief tussen 2005 en 2012 en is sinds vorig jaar weer bij elkaar. De formatie wordt gezien als een van de aanjagers van de midwest emo revival, een muziekstroming die opkwam aan het einde van de jaren nul als tegenbeweging van de gecommercialiseerde emo die destijds - en nog steeds - mainstream populair is. 

De band put muzikaal inspiratie uit emo uit de jaren negentig, die ontstond in de buitenwijken van grote steden in het Middenwesten van de Verenigde Staten. Door gebruik te maken van het voor het genre zeer specifieke melancholische gitaargeluid en dito zanglijnen en melodieën verschoven deze bands weg van hun hardcore punkwortels en bewogen ze meer richting de indie- en mathrock.

Het is inmiddels elf jaar geleden dat Algernon Cadwallader "tot rust werd gebracht", zoals het afscheidsstatement van de band vermeldde, maar de nalatenschap van de band wordt nog steeds op waarde geschat: in 2018 bekroonde Pitchfork hun heruitgegeven debuutalbum zelfs een 8,3. Aankomende zomer geeft de band een concert in Tolhuistuin in Amsterdam.

Support: Nagasaki Swim

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Algernon Cadwallader
  • Nagasaki Swim
Algernon Cadwalladar - Live in New York City

Algernon Cadwalladar

Live

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma