Programma
AI Rweb

Air Play Moon Safari

Air Play Moon Safari

vrijdag 8 maart 2024

vrijdag 8 maart 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Beperkt aantal tickets van 6 per persoon
  • Beperkt aantal tickets per persoon

Op 16 januari 1998 bracht het Franse duo Air, bestaande uit Jean-Benoît Dunckel en Nicolas Godin, hun debuutalbum 'Moon Safari' uit. Met namen als Daft Punk en Phoenix steeg de Franse muziekscene eind jaren negentig naar nieuwe hoogtes, en bracht Air nog meer frisse lucht met hun downtempo, atmosferische ingeving op elektronische muziek. Met een voorliefde voor filmsoundtracks, klassieke muziek, disco en synthesizers creëerde Dunckel en Godin zachte loungemuziek waarin ze vast hielden aan hun Franse identiteit. Deze combinatie van akoestische en elektronische elementen, met serene vocalen die er boven zweven, was een succesformule waaruit instant-klassiekers ontstonden als 'La femme d'argent', 'Sexy Boy' en 'All I Need'.

25 jaar later en 'Moon Safari' heeft de tand des tijds weerstaan en wordt door vele fans nog steeds als hun beste werk gezien. Niet alleen fans, maar ook Dunckel en Godin zijn het erover eens: het album is gewoon hun beste werk. Om die reden keert Air in 2024, na een veertienjarige afwezigheid in Paradiso, terug voor een live-uitvoering van hun debuutalbum.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Air
Air

Air

All I Need (feat. Beth Hirsch)

Air

Air

Sexy Boy

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma