Programma
Ady Suleiman press

Ady Suleiman

Ady Suleiman

Monday 25 March 2019

Monday 25 March 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

De half-Britse, half-Tanzaniaanse pop/r&b singer-songwriter Ady Suleiman werd geboren en getogen Grantham, Engeland. Met zijn vader als DJ groeide Ady op met een hele uitgebreide platencollectie en werd hij al vroeg beïnvloed door Jimi Hendrix en later door r&b, jazz, hiphop, reggae en soul. DJ Dean Jackson (BBC Radio) ontdekte Suleiman al vroeg en zorgde voor lokale bekendheid, maar pas toen de jonge singer-songwriter de ‘Breakthrough Act of the Year’ bij de Worldwide Awards won werd zijn naam echt op de kaart gezet. Al snel volgden voorprogramma’s voor artiesten als Michael Kiwanuka, Laura Mvula en Lianne La Havas.

Sony tekende Suleiman en bracht verschillende EP's en singles uit. Dit was echter van korte duur. Tijdens het toeren leed de artiest aan angst en depressie, waarvoor hij in behandeling ging. Zijn openhartigheid over zijn psychische problemen in zijn teksten en zijn bereidheid om erover te praten in interviews, leidden ertoe dat Suleiman werd gevraagd als ambassadeur voor de organisatie Campaign Against Living Miserably. In 2018 bracht hij zelf zijn debuutalbum ‘Memories’ uit, dat volledig zelf geschreven is. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Ady Suleiman
Hqdefault 190115 143620

State of Mind

Hqdefault 190115 143620 1

What's the Score ft. Joey Bada$$

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma