Programma
Ady Suleiman press

Ady Suleiman

Ady Suleiman

donderdag 26 april 2018

donderdag 26 april 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma half zittend, half staand

Dit concert is uitverkocht

De half-Britse, half-Tanzaniaanse pop/r&b singer-songwriter Ady Suleiman werd geboren en getogen Grantham, Engeland. Met zijn vader als DJ groeide Ady op met een hele uitgebreide platencollectie en werd hij al vroeg beïnvloed door Jimi Hendrix en later door r&b, jazz, hiphop, reggae en soul. DJ Dean Jackson (BBC Radio) ontdekte Suleiman al vroeg en zorgde voor lokale bekendheid, pas toen de jonge singer-songwriter de ‘Breakthrough Act of the Year’ bij de Worldwide Awards (DJ Gilles Peterson) won werd zijn naam echt op de kaart gezet. Al snel volgde voorprogramma’s voor artiesten als Michael Kiwanuka, Laura Mvula en Lianne La Havas.

Sony tekende Suleiman en bracht verschillende EP's en singles uit. Dit was echter van korte duur. Tijdens het toeren leed de artiest aan angst en depressie, waarvoor hij in behandeling ging. Zijn openhartigheid over zijn psychische problemen in zijn teksten, en zijn bereidheid om erover te praten in interviews, leidden ertoe dat hij werd gevraagd als ambassadeur voor de organisatie CALM (Campaign Against Living Miserably). In 2018 bracht hij zelf zijn debuutalbum ‘Memories’ uit, dat volledig zelf geschreven en gecoproduceerd was met Eric Appapolay en Grades.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Ady Suleiman
Ady Suleiman Youtube Image 1

Neede Somebody To Love

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Ady Suleiman Youtube Image 2

Longing For Your Love

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma