Programma
Paradiso

Adriaans Boeken / Bal der Geweigerden

Adriaans Boeken / Bal der Geweigerden

vrijdag 15 maart 2013

vrijdag 15 maart 2013

Met A Balladeer, F.Starik, Erik Jan Harmens, Peter Smit, Tommy Wieringa en films van Theo Nijland  en muziek van de 12 persoons salsaformatie Tipico Tampoco.

Vijf jaar geleden overleed romanschrijver, dichter, columnist, redacteur, muzikant, mensenvriend en kookapostel Adriaan Jaeggi. Een paar jaar eerder was Adriaan organisator van het literaire deel van het Bal der Geweigerden en bedacht hij de Gouden Doerian, een prijs voor het slechtste boek van het jaar. Twee zaken die een heleboel stof deden opwaaien en op zich al reden genoeg zijn om het Bal der Geweigerden dit keer aan het werk van Adriaan Jaeggi op te dragen.

Het eerste deel van de avond staat in het teken van dichters, schrijvers en columnisten die over Adriaan vertellen of werk van hem voordragen. Hieraan werken o.a. mee F. Starik, Peter Smit, Maria Barnas, Tommy Wieringa en Erik Jan Harmens.

In de pauze wordt voor stokbrood en warme tomatensalade – een recept uit Adriaans kookboek - gezorgd.

Na de pauze (rond 22.00 uur) treedt Tipico Tampoco op, de salsaband waar Adriaan deel van uitmaakte. Tipico Tampoco speelt zeer dansbare Cubaanse son en salsa en treedt op in volle sterkte, met drie zangeressen en negen muzikanten.

Paradiso Programme

Programma