Programma
Paradiso

ADE: PENDULUM (DJ SET), STANTON WARRIORS, NOISIA

ADE: PENDULUM (DJ SET), STANTON WARRIORS, NOISIA

donderdag 22 oktober 2009

donderdag 22 oktober 2009

In het kader van het Amsterdam Dance Event

Wme presents Pendulum (DJ set), Chase & Status - live, Stanton Warriors, Noisia, Sub Focus, N Type, Crystal Method, Jakes (DJ set) en Hatcha. Amsterdam Dance Events met een avond lang vette breakbeats.

Pendulum werd begin van deze eeuw bekend als drum ‘n’ bass-groep. In Australië ontstaan uit het producersduo Rob Swire en Gareth McGrillen, raasde het tot een band uitgroeiende team de wereld over, om in Engeland te landen met een stijl die al lang de grenzen van de drum ‘n’ bass overschreden had. Steeds meer scheurende gitaren werden op de gebroken beats gestapeld, met een keiharde rockklank als gevolg. In 2005 scoorden ze een enorme hit met hun remix van Prodigy’s ‘Voodoo People’. De band bestaat nu uit Rob Swire, Gareth McGrillen, Perry ap Gwynedd, Paul 'El Hornet' Harding, Kodish en Ben Mount en brengt, zoals ze het zelf terecht bestempelen, een keiharde ‘wall of sound’. Hun laatste studioalbum is ‘In Silicio’ (2008).

Chase & Status is een producersduo dat vanaf 2005 de dancescene bestormt met hun harde en intense remixen van artiesten als Snoop Dogg, Jay Z, White Lies en Prodigy. Opererend vanuit Londen en met de wortels stevig in de drum ‘n’ bass kwam na tal van singles die nummer één bereikten, in 2005 hun debuutalbum ‘More Than Alot’ op nummer twee binnen in de UK Dance Charts.

Nog een duo uit Londen met een vette sound en een reeks indrukwekkende remixen. Stanton Warriors bestaat uit Dominic Butler en Mark Yardley en ze staan bekend om hun fusie van elektro, breakbeat en 2-step UK Garage. In 2006 waren ze een van de eerste breaks-groepen die door een groot label getekend werd. Hun debuut ‘Lost Files’ kwam dat jaar uit bij V2 Records.  Missy Elliot, Fat Boy Slim, Basement Jaxx en Busta Rhymes zijn slechts een paar namen uit de lijst supersterren die ze geremixt hebben.

NOISIA is een drum ‘n’ bass trio uit Groningen.  Nik Roos, Martijn van Sonderen en  Thijs de Vlieger produceren, remixen, schrijven muziek voor videogames en brengen eigen muziek uit. Hun remix van ‘Omen’ kwam begin 2009 uit op het laatste Prodigy-album ‘Invaders Must Die’, en op dit moment werken ze samen met Ninja Tune-artiest Amon Tobin aan hun nieuwe album. Keiharde en supersnelle drum ‘n’ bass waar de ‘drum’  nog ouderwets de boventoon voert. In mei van dit jaar werden ze gekozen als beste dnb-artiest bij de Beatport Awards.

Paradiso Programme

Programma