Programma
Paradiso

Adam Green + film screening Adam Green’s Aladdin

Adam Green + film screening Adam Green’s Aladdin

Wednesday 9 November 2016

Wednesday 9 November 2016

Let op! De aanvangstijden van concert en film zijn gewijzigd. De film zal beginnen om 19.10 uur (in plaats van 20.00 uur). Het concert zal beginnen om 20.40 uur (in plaats van 21.00 uur). De zaal gaat nu open om 18.30 uur.

De flamboyante New Yorker Adam Green maakt vaak een ietwat ongeïnteresseerde en slome indruk, alsof de singer-songwriter niet vooruit te branden is. Niets is echter minder waar. Green is eigenlijk altijd druk in de weer met van alles en nog wat. Kunst, video, tekst maar vooral muziek. Alleen of samen met andere muzikanten en altijd met veel humor en gekkigheid. Adam Green zet zijn eerste muzikale stappen in de New Yorkse anti-folk beweging, als lid van The Moldy Peaches. Samen met zangeres Kimya Dawson is hij verantwoordelijk voor de liedjes van dit bijzondere gezelschap. Vanaf 2002 brengt hij bijna elk jaar een nieuw album uit. Met liedjes als `Jessica´ - over popster Jessica Simpson - en 'Morning After Midnight' heeft hij wereldwijd succes. Ook hervat hij de succesvolle samenwerking met Kimya Dawson en samen schrijven ze liedjes voor de Oscarwinnende film `Juno´ (2007). Het nummer `Anyone Else But You´ wordt een bescheiden hit. Verder werkt hij samen met artiesten als Binki Shapiro en Francesco Mandelli.


Adam Green's Aladdin
Voorafgaand aan het concert wordt de film Adam Green's Aladdin vertoond. Het is een film die de zanger helemaal zelf heeft bedacht en geregisseerd. De hoofdrol is voor hemzelf weggelegd, maar verder zijn ook zijn beste vriend Macaulay Culkin (Home Alone), eerder genoemde Binki Shapiro en Penn Badgley (Gossip Girl, zanger van de band Mothxr, 17 september in Bitterzoet) te zien in zijn remake van de Disney-film Aladdin. Over de film zegt hij het volgende:

Adam Green's "Aladdin" is a hyper-sensory, poetic, and humorously modern take on the Arabian Nights Classic tale. Revolving around Aladdin's dysfunctional family, who live in an "average" American city ruled by a corrupt Sultan with a decadent socialite daughter, the film explores themes of technology, government repression, greed, and true-love.

Trailer Adam Green's Aladdin

Paradiso Programme

Programma