Programma
Paradiso

A New Deal For Europe

A New Deal For Europe

Sunday 26 February 2017

Sunday 26 February 2017

De livestream is hier op zondag 26 februari vanaf 20.00 uur te volgen.

De spraakmakende Griekse ex-minister van Economische zaken Yanis Varoufakis lanceert deze dag de Nederlandse tak van zijn pan-Europese politieke beweging DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025).

In het eerste deel van het programma gaan gasten uit de Nederlandse politieke arena met elkaar in gesprek over ‘bouwstenen voor een beter Europa’. Met Alexander Rinnooij Kan (D66), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Marit Maij (PvdA) en Renske Leijten (SP).

In het tweede deel van het avond presenteert Varoufakis samen met de Nederlandse tak van DiEM25 de ‘European New Deal’, een plan voor een nieuwe Europese politiek. Gevolgd door een conversatie met de zaal, die wordt afgetrapt door korte feedback van Josien Pieterse (Network Democracy), Niels Jongerius (Trans National Institute) en Ayaan Abukar (politicologe/migratie deskundige Vice Versa).

Ontwerp bijeenkomst en gesproken bijdrage door kunstenaar Jonas Staal, in samenwerking met architect Paul Kuipers, vormgever Remco van Bladel en BAK, basis voor actuele kunst in Utrecht, in het kader van Staal’s campagne New Unions. Met dank aan HAU Theater, Berlijn.

Moderator: Chris Keulemans

A New Deal For Europe is een programma in samenwerking met DiEM25.

Programma met zitplaatsen.

Paradiso Programme

Programma