Programma
A Giant Dog lowres

A Giant Dog

A Giant Dog

donderdag 7 september 2023

donderdag 7 september 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

De Amerikaanse rockband A Giant Dog klinkt als een mix van bands als The Damned, The Stooges, The New York Dolls en Iggy Pop aan de ene kant en aan de andere kant hun eigen labelgenoten op het platenlabel Merge als Waxahatchee, Mike Krol en Reigning Sound. Het vijftal uit Austin, Texas maken een doldwaze cocktail van glamrock, punk, country en rock ’n roll met de energieke zangeres Sabrina Ellis als blikvanger. Eerder tourde de band met Spoon en Jack White.

Deze zomer brengt de band een nieuw album uit genaamd 'Bite. 'Bite', het eerste album met originele nummers van A Giant Dog sinds 'Toy' uit 2017, vindt de band - Sabrina Ellis, Andrew Cashen, Danny Blanchard, Graham Low en Andy Bauer - op hun hoogtepunt als muzikanten, waarbij ze zichzelf uitdagen met complexere arrangementen en onderwerpen die gedwongen werden ze uit hun hoofd en in die van de personages die het veronderstelde paradijs Avalonia bezetten. 'Bite' is niet zomaar een album maar een conceptalbum met een uitgebreid verhaal over de uiteindelijk tragische dagen van de hoofdrolspeler in een 'virtuele utopie' genaamd Avalonia. Deze gloednieuwe nummers krijg je te horen tijdens hun show op donderdag 7 september

Line-up

Bovenzaal

  • A Giant Dog
A Giant Dog placeholder Bendover

A Giant Dog

Bendover

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Nieuwe album 'Bite' op Spotify

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma