Paradiso

a balladeer

a balladeer

Friday 30 September 2016

Friday 30 September 2016

Paradiso presenteert a balladeer in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.


De laatste jaren treedt singer-songwriter Marinus de Goederen vooral solo op, maar dit najaar doet hij weer een clubtour met band. De laatste keer was in 2012. Naast songs van het nieuwe a balladeer album A Wolf At The Door zullen klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’ uiteraard ook voorbijkomen. 

Op 11 maart verschijnt het nieuwe album van a balladeer: A Wolf At The Door. Op de gelijknamige single kreeg zanger en songschrijver Marinus de Goederen hulp van de begeleidingsband van Wende. Stef Classens nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening. Ook andere bevriende muzikanten leverden bijdragen aan het album, waaronder Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer. Het album is in Berlijn gemixt door Maurizio Borgna (bekend van Sunday Sun en het met een Emmy bekroonde Transparent).  

Na het winnen van de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2003 brak a balladeer in 2006 definitief door met ‘Swim With Sam’. Datzelfde jaar werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award en in 2007 kreeg a balladeer een Zilveren Harp opgespeld. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.

De afgelopen jaren schreef Marinus de Goederen behalve aan zijn nieuwe album ook songs voor anderen, waaronder Dolf Jansen en Tania Kross. Het laatste a balladeer album, I Can't Keep Track of Each Fallen Robin, verscheen vier jaar geleden.

drums: Dave van den Dries

bas: Thijs Lodewijk

gitaar: Maarten van Damme

piano, gitaar en zang: Marinus de Goederen   

Paradiso Programme

Programma