Programma
Paradiso

7 Layers sessions

7 Layers sessions

zondag 29 mei 2016

zondag 29 mei 2016

Paradiso presenteert 7 Layers sessions in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.


7 Layers: Dotan presenteert zijn favoriete singer-songwriter avond.


'7 Layers' staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de 'kern' en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep 'vreemden'. Op de '7 Layers'-avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

“Ik mis in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je nog kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen. Uiteraard kun je agenda's afspeuren en op die manier nieuwe bandjes of artiesten ontdekken, maar het feit dat je naar een avond gaat en eigenlijk niet echt weet waar je naar gaat luisteren, maar er kwaliteit wordt gegarandeerd, vind ik te gek. Op deze avonden wil ik het publiek kennis laten maken met singer songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen", aldus Dotan.

Marit Larsen
Marit Larsen vervangt Rukhsana Merrise tijdens deze 7 Layers-sessie. De singer-songwriter uit Oslo is een harde werker. In haar tienerjaren was ze vooral bekend als de helft van het populaire popduo M2M. De afgelopen jaren bracht ze veel albums uit onder haar eigen naam. De laatste uitgave ‘Joni Was Right’ is de eerste die internationaal verschijnt. Marit’s folk-liedjes en country-achtige stem zijn prachtig. Amsterdam is haar niet helemaal vreemd: in 2009 stond Marit Larsen al in Paradiso. We zijn blij haar weer te mogen verwelkomen.

Axel Flovent
Axel Flovent is een getalenteerde, negentienjarige singer-songwriter uit een klein vissersplaatsje in IJsland. Hij schreef al een tijdje muziek maar brak dit jaar door met de EP 'Forest Fires' die al meer dan 100.000 keer is afgespeeld op Spotify. Vergelijkingen met artiesten als Fleet Foxes, Bon Iver en landgenoot Ásgeir komen langs en er wordt een grote toekomst voor Axel Flovent voorspeld. Zijn sympathieke, melancholieke liedjes verdienen het.

Albin Lee Meldau
De uit Gothenburg afkomstige artiest Albin Lee Meldau heeft op iedere straathoek en in vele kroegen en barren in grote Europese steden gespeeld om zijn gitaarkoffer met geld te vullen. Naar eigen zeggen is zijn leven beïnvloed door verschillende geluiden; van Sonia Hedenbratt's gemompel, het gehuil van The Wailers, de prachtige stem van Otis Redding en de poëzie van Bob Dylan.

Paradiso Programme

Programma