Programma
7layers footer

7 Layers Festival

7 Layers Festival

zaterdag 30 september 2017

zaterdag 30 september 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 16:00, Hoofdprogramma: 16:30

 • Beperkt aantal tickets per persoon

Alle kaarten zijn uitverkocht.

Meer informatie over de zondag vind je hier.

Het tijdschema is bekend. Klik hier voor het volledige overzicht

De bevestigingen voor de zaterdag vind je hieronder

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • Seafret
 • Isaac Gracie
 • Mahalia
 • Charlie Cunningham
 • Jordan Klassen
 • Allman Brown
 • Rosie Carney
 • Billie Marten
 • Sara Hartman
 • Siv Jakobsen
 • Lewis Watson
 • Dustin Tebbutt
 • Máni Orrason
 • Daudi Matsiko
 • Westerman
 • ELIAS
 • SYML
 • Toby Johnson
 • Jade Bird
 • Laurel

Allman Brown is een singer-songwriter uit Londen. Hij is sterk beïnvloed door muziek van Bon Iver, James Vincent McMorrow en Sufjan Stevens. Sinds zijn EP ‘Sons And Daughters’, welke in 2013 uitkwam, heeft hij al meer dan 3,5 miljoen streams op Spotify op zijn naam staan. Onlangs heeft hij zijn debuutalbum ‘1000 Years’ uitgebracht, welke vol staat met prachtige, ingetogen liedjes.


Almannbrown

Allman Brown - Ancient Light

Billie Marten is de naam waaronder Isabella Sophie Tweddle optreedt. Ze is een singer-songwriter uit het noorden van Engeland. Ze kreeg veel aandacht toen ze op haar twaalfde een video op YouTube uploadde waarop ze zingend te zien was. Vervolgens bracht ze op haar vijftiende haar eerste EP uit en de tweede verscheen een jaar later. Inmiddels is Billie nog maar 17 jaar, maar wordt geprezen om haar persoonlijke teksten en intieme sound.

Billiemarten

Billie Marten - Bird

Op kleine afstand van Londen groeide Charlie Cunningham op, waarbij hij veel afleiding vond met het bespelen van gitaar en piano. Het werd de basis voor zijn singer-songwriter carrière, welke in een stroomversnelling kwam toen hij verhuisde naar Sevilla. Daar verbleef hij twee jaar en het zorgde voor veel inspiratie en een nieuwe kijk op zijn gitaarspel, wat te horen is op zijn drie EP’s en het begin dit jaar verschenen debuutalbum ‘Lines’. 20 miljoen Spotify-streams bewijzen dat het allemaal zijn vruchten afwerpt. 

Charliecunning

Charlie Cunningham - Outside Things - 7 layers Sessions #30

Ugandees, maar geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, zo identificeert Daudi Matsiko zich. Zijn hese stem gebruikt hij om zijn subtiele gitaarfolk vorm te geven. Soms bevatten zijn nummers percussie en andere instrumenten, en doet het met vlagen denken aan artiesten als Nick Drake of José González.

Daudi

Daudi Matsiko - This Day

Dustin Tebbutt is een singer-songwriter uit Australië. Hij verruilde zijn warme thuisland voor het koude klimaat van Scandinavië, waar hij inspiratie haalde uit de omgeving en muziek is gaan creëren  die sterk geïnspireerd is door Bon Iver. Hij combineert weelderige harmonieën met diverse lagen aan instrumenten en gebruikt hierbij de vreemde landschappen die hem omringen als rode draad in zijn melancholische liedjes.

Dustintebbutt

Dustin Tebbutt - The Breach

Het eerste wat opvalt aan de muziek van de Zweedse singer-songwriter Elias is zijn soulvolle, expressieve stem. Dit doorleefde stemgeluid vindt zijn oorsprong in het gospelkoor waar hij als kind in zong. Associaties met James Blake worden veelal gelegd bij het omschrijven van zijn muziek, maar de combinatie van elektro, soul, oprechte teksten en zijn kenmerkende vocalen zorgt voor een heel eigen sound. 

De Britse Isaac Gracie maakt met zijn persoonlijke en maatschappijkritische teksten aangrijpende folkrockmuziek. De combinatie van zijn lange haren, roestige gitaar en emotionele vibrato in de stem zorgt voor een hoog risico op kippenvel.

Isaacgracie

Isaac Gracie - Terrified - 7 Layers Sessions #41

Zijn nieuwe album ‘Big Intruder’ wordt binnenkort verwacht. Op dit album ontleedt Jordan Klassen zijn problemen, graaft oude gebeurtenissen uit zijn verleden op en omarmt aan het einden zijn demonen. Hij deelt zijn ervaringen over opgroeien, volwassen worden en de keuzestress die hierbij komt kijken. ‘Big Intruder’ is een goudeerlijk album en een voorbeeld voor wat voor obstakels er op je weg kunnen komen en  voor Jordan een manier om hiermee om te gaan.

Op zijn 16e kreeg Lewis Watson een gitaar voor zijn verjaardag en twee jaar later, in 2010 begon hij zijn eigen YouTube kanaal waar hij zijn nummers ten gehore bracht. Dit leverde hem veel online fans op en na een vijftal EP's kwam in 2014 zijn eerste album uit; 'The Morning'. In maart 2017 komt zijn tweede album uit, 'Midnight'.

Lewiswatson

Lewis Watson - Little Light - 7 Layers Sessions #19

‘Psycho acoustic soul’ zegt Mahalia te maken. Het dekt de lading best goed. De warme stem van de zangeres uit Leicester valt op, de nummers des te meer. Liedjes recht uit het hart, herkenbaar maar toch nieuw. Fragiel en met een hoge hitgevoeligheid. Ze kreeg de Vondelkerk muisstil op 7 Layers Festival in 2016, en we kijken ernaar uit dat ze ons nog een keer betovert in 2017.

Mahalia

Mahalia - Rollercoaster - 7 Layers Sessions #10

Máni Orrason is slechts 19 jaar, maar hij mag nu al in het rijtje genoemd worden met al het goeds dat IJsland de muziek al heeft gebracht. De uit Reykjavik afkomstige Orrason leeft en ademt muziek. Sinds hij 12 is, schrijft hij zijn eigen nummers, speelt meerdere instrumenten en op 16-jarige leeftijd bracht hij de single ‘Fed All My Days’ uit, welke meteen nummer 1 werd in IJsland. Hij trad eerder al op met zijn band bij Eurosonic en Nordic Delight Festival, maar nu komt hij solo zijn warme, folky popsongs laten horen.

Mani orrason

Mani Orrason - Fed All My Days

Rosie Carney is een 19-jarige singer-songwriter uit de UK. Ze haalt de inspiratie voor haar liedjes uit de mooie, uitgestrekte landschappen die haar omringen in haar huis in Ierland. Rosie begon op haar tiende al liedjes te componeren op de piano. Ze ziet muziek als haar uitlaatklep en uit graag haar gevoelens in zowel haar lyrics als in haar muziek wat resulteert in folkmuziek, waarmee ze rechtstreeks een weg baant naar je hart. Deze kwetsbaarheid doet haar veel volwassener laten klinken dan haar leeftijd je zou doen denken.

Rosie carney

Rosie Carney - Sailboat - 7 Layers Sessions #39

Sara Hartman bedacht zich ineens dat ze haar droom om muziek te maken wilde najagen en stapte op een vliegtuig naar Berlijn, terwijl ze nog nooit buiten New York was geweest. Eenmaal in Berlijn, ontmoette ze andere muzikanten en heeft ze liedjes over spoken, monsters en andere metaforen voor enge dingen in het leven. Haar muziek is een mix van elektronische aspecten en akoestische instrumenten. Popmuziek met inhoud.

Seafret

Seafret - Oceans

Seafret bestaat uit het duo Jack Sedman en Harry Draper, beiden uit the UK. De twee ontmoetten elkaar bij een open mic avond in 2011 en het was meteen raak. Vijf jaar later brengen ze hun debuutalbum ‘Tell Me It’s Real’ uit, zijn ze naar Londen verhuisd en toeren ze door Europa. Ze maken heerlijke, dromerige folkpopsongs die gaan over de kust waar ze zijn opgegroeid. Met galmende klanken en perfect op elkaar afgestemde harmonieën sluit de muziek naadloos aan op de teksten en neemt Seafret je mee terug naar hun eigen wereld.

Siv Jakobsen maakt muziek die sterk doet denken aan artiesten als Laura Marling, Ane Brun en Angel Olsen. Mellow, breekbare liedjes, als een pagina uit een dagboek gebracht. Ze coverde Britney Spears’ ‘Toxic’ op een bijzondere manier, met strijkers. Dat nummer staat op haar eerste cd ‘The Lingering’ waar ook nog zes andere subtiele nummers opstaan.

Sivjakobsen

Siv Jakobsen - How We Used To Love

SYML betekent ‘simpel’ in het Welsh en is tevens de creatie van Brian Fennell, oprichter van de band Barcelona. Fennell combineert piano, minimale syntheziser en engelachtige zang. 

Na drie jaar schrijven bracht Toby Johnson in 2015 op 18-jarige leeftijd zijn eerste muziek uit. In zijn thuisland leverde dat direct airplay op bij BBC. Johnson’s nummers leunen op akoestische gitaar en de warme stem van de Brit. In 2016 bracht hij EP ‘Shapes in Shadows’ uit.

De Britse singer-songwriter Westerman noemt zichzelf een verhalenverteller. Hij combineert elementen uit het dagelijkse leven met zijn fantasie en folkmuziek met zijn woordenkunst. Sterk beïnvloed door John Martyn, Nick Drake en Neil Young is zijn muziek te omschrijven als een dikke knipoog naar deze helden.

Laurel Arnell-Cullen is een Britse singer-songwriter uit Southampton, als muzikant bekend onder haar voornaam. Met haar krachtige indiepop wordt ze vaak vergeleken met Lana Del Rey. Laurel kreeg internationale aandacht toen haar nummer ‘Fire Breather’ in de televisieserie The Vampire Diaries werd gebruikt. Sindsdien heeft de inmiddels 23-jarige zangeres haar sound verder ontwikkeld. Zo bracht ze vorig jaar de EP ‘Park’ uit, welke ze helemaal zelf heeft opgenomen, geproduceerd en gemixt in haar slaapkamer.

Laurel Youtube Image 1

Laurel - Life Worth Living

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma