Paradiso

7 Layers Festival - diverse locaties

7 Layers Festival - diverse locaties

zondag 18 september 2016

zondag 18 september 2016

Dit festival vindt plaats in alle zalen van Paradiso (Weteringschans 6-8), People’s Place (Stadhouderskade 5) en de Vondelkerk (Vondelstraat 12- A). Deels met zitplaatsen.

Dag 2 van het 7 Layers Festival. Voor informatie over en line-up van dag 1, zie deze pagina.

Met: Alex Vargas, Thomas Dybdahl, Benjamin Francis Leftwich, Nathan Ball, Roo Panes, Matthew & The Atlas, Jalen N’Gonda, Hanging Valleys (solo), Gracie Folds, Matt Maltese, Fenne Lily, Hanna Leess, Albin Lee Meldau, Max Jury, Joseph & Maia, Axel Flóvent en I Have A Tribe.

Het 7 Layers Festival is ontstaan na drie prachtige uitverkochte edities van de ‘7 Layers Sessions’ in Bitterzoet. Bij deze singer-songwriteravonden, georganiseerd door Dotan, staat pure aanpak centraal. Een artiest met zijn of haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. De zaal wordt tijdens deze avonden omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen. Bij het 7 Layers Festival gebeurt hetzelfde, in een weekend in september in verschillende locaties in het centrum van Amsterdam.

“'7 Layers' staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de 'kern' en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep 'vreemden'. Op de '7 Layers Sessions' avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.”

“Ik miste in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen en dat werden de 7 Layers Sessions in Bitterzoet. Op deze avonden wilde ik het publiek kennis laten maken met internationale singer-songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen. Dat werkte zo goed dat we na drie edities een heus festival kunnen presenteren en daar ben ik supertrots op. Het is een prachtige kans voor internationaal talent om zichzelf in de kijker te spelen en voor reeds gevestigde artiesten creëren we een sfeer waar er alle aandacht is voor de muziek in al zijn puurheid ", aldus Dotan.

De volledige line-up van de 7 Layers Festival-zondag:

De liedjes van de Noorse singer-songwriter Thomas Dybdahl getuigen van een groot muzikaal talent. Zijn liedjes met akoestische en elektrische instrumenten zijn een kruising tussen van folk, pop en country, met een vleugje jazz en een prachtige stem die afwisselend klinkt als Ray LaMontagne, Jeff Buckley, Nick Drake en Damien Rice.

Uit het Engelse York komt de 26-jarige singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich. Leftwich ontdekte op jonge leeftijd de muziek van Bob Dylan, Nick Drake en Elliott Smith en bracht die invloeden samen in zijn lichte folkliedjes. Hij wordt vaak genoemd als toekomstige opvolger van zangers als Damien Rice en Bon Iver.

Alex Vargas is een singer-songwriter uit Denemarken met een prachtige stem die wordt omschreven als één van de meest indrukwekkende white soul-stemmen sinds Michael Hutchence, Steve Winwood en Robert Palmer. De muziek die hij maakt is soul met veel elektronische elementen, maar de gitaar krijgt ook een prominente plek in de sound van Vargas.

De jonge Britse singer-songwriter Fenne Lily maakt prachtige kleine folkliedjes. Haar grote inspiratiebronnen zijn Laura Marling en Nick Drake. Zoetgevooisd, gevoelig en integer.

Matt Maltese is een Britse singer-songwriter. Zijn debuut-EP nam hij op in zijn slaapkamer. Om huisgenoten niet te storen moest hij heel zacht spelen. Dit is terug te horen in de subtiliteit van de muziek van de zanger uit Reading. Beïnvloed door Leonard Cohen en Francoise Hardy maakt Maltese melodieuze en aangrijpende liedjes.

Hanna Leess verovert langzaam de wereld met haar hartverwarmende, hoopvolle liedjes over liefde, vrienden, dromen en verlangens. Ze is een singer-songwriter met een enorme reislust, zoals dat hoort bij muzikanten die alleen hun gitaar, stem en een groot hart nodig hebben.

Joseph & Maia een singer-songwriter duo uit Nieuw-Zeeland met hele charmante liedjes geïnspireerd door  Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Onlangs bracht het duo het debuutalbum ‘Sorrento’ uit dat vol staat met opgewekte folkpop.

Patrick O’Laoghaire alias I Have A Tribe tourde eerder al met Anna Calvi, Sophie Hunger en Villagers. Deze Ierse singer-songwriter brengt binnenkort zijn debuutalbum uit dat vol staat met werkelijk prachtige pianopop.

Met zijn twaalfsnarige gitaar maakt Roo Panes fijne, hypnotiserende muziek. De Engelse singer-songwriter werd bekend in zijn thuisland door zijn deelname aan een Burberry-campagne (zowel als model als muzikant). Zijn eerder dit jaar verschenen tweede album ‘Paperweights’ staat vol mooie klassieke folkliedjes.

Nathan Ball maakt alt-folk met een zomers maar donker tintje. Mooie soundscapes worden voorzien van de warme stem van Ball, afgewisseld met stevige gitaarpartijen. Daughter, Bon Iver, Foals and The War on Drugs zijn grote inspiratie voor zijn muziek. Op de recente EP 'Howling' staan drie nummers die een goede doorsnee geven van de muziek van de Brit. 

Max Jury: de ‘missing link’ tussen Gram Parsons, George Harrison en James Blake. Het 21-jarige wonderkind boetseert prachtige, tijdloze en volwassen soulpopnummers, zoals ook goed te horen is op single ‘Home’.

Axel Flóvent is een getalenteerde, negentienjarige singer-songwriter uit een klein vissersplaatsje in IJsland. Hij schreef al een tijdje muziek maar brak dit jaar door met de EP 'Forest Fires' die al meer dan 100.000 keer is afgespeeld op Spotify. Vergelijkingen met artiesten als Fleet Foxes, Bon Iver en landgenoot Ásgeir komen langs en er wordt een grote toekomst voor Axel Flovent voorspeld. Zijn sympathieke, melancholieke liedjes verdienen het.

'You got your momma's taste but you got my mouth' zong vader Ben dik tien jaar geleden al over haar. Naast de mond heeft zijn dochter Gracie Folds duidelijk ook de stem overgenomen uit zijn genen. Nu ‘Gracie girl’ opgegroeid is, is het voor de 17-jarige zangeres tijd om haar eigen  zangcarrière vorm te geven. Hoe haar eigen repertoire gaat klinken is nog de vraag, maar dat het mooi gaat worden bevestigen de verschillende liedjes die online te vinden zijn al.

De uit Gothenburg afkomstige artiest Albin Lee Meldau heeft op iedere straathoek en in vele kroegen en barren in grote Europese steden gespeeld om zijn gitaarkoffer met geld te vullen. Naar eigen zeggen is zijn leven beïnvloed door verschillende geluiden; van Sonia

Jalen N’Gonda uit Maryland (VS) is nu gestationeerd in het Engelse Liverpool. Vanaf daar stuurt de singer-songwriter soulvolle liedjes de wereld in. Hij heeft een warme stem, kan heerlijk uithalen en speelt niet heel onverdienstelijk gitaar. Zijn single 'Holler (When You Call My Name)' is er een om in te lijsten.

De band Hanging Valleys rond Thom Byles maakt fragiele sterk op akoestische gitaar leunende popliedjes. Met een hoge, dromerige stem betovert Byles de luisteraar. De muziek ligt in het verlengde van José González en Bon Iver. De Londense frontman speelt op 7 Layers Festival werk van zijn band tijdens een solo-optreden.

Paradiso Programme

Programma