65daysofstatic 2023

65daysofstatic

zaterdag 23 september

Tolhuistuin

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Ticket € 23,00

Inclusief daglidmaatschap

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten
Inclusief daglidmaatschap

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten
Inclusief daglidmaatschap

Engelse formatie 65daysofstatic speelt een vorm van instrumentale postrock waarin elektronische muziekstijlen als drum-'n-bass, techno en glitch zijn verwerkt. De door gitaar geleide melodieën en live drums worden gecombineerd met gesampelde beats, die doen denken aan zowel Mogwai als Squarepusher. De groep verwierf een trouwe aanhang door hun tours en goed ontvangen albums, zoals debuut 'The Fall of Math' uit 2004. 

In de hierop volgende jaren hebben ze meer dance-georiënteerde albums uitgebracht, zoals 'We Were Exploding Anyway' uit 2010 (met een featuring van onder andere Robert Smith van The Cure), maar ook soundtracks, zoals die van het videospel 'No Man's Sky'. 

2023 markeert het tienjarig jubileum van hun best ontvangen album - en naar eigen zeggen de moeilijkste plaat die ze ooit schreven: 'Wild Light'. De band viert het jubileum met een Wild Light 10 Year Anniversary Tour en doet op 23 september Tolhuistuin aan.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  Luister naar 'Wild Light'

  Hqdefault 230127 144550

  65daysofstatic

  EXIT 2019

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (eerder bekend als Paradiso Noord) is gevestigd op IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Let op: voor clubnachten wordt er een andere ingang gebruikt. Je kunt dan naar binnen via Buiksloterweg 5c en dat bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw. Verder kun je in het hele gebouw, dus ook het restaurant, alleen maar met een pinpas/creditcard kunt betalen. Ten slotte is het ook mogelijk om voor het concert een hapje te eten in het restaurant. 

  Paradiso Programme

  Programma