Programma
Paradiso

5 DAYS OFF - DAY 5: M_NUS NIGHT feat. RICHIE HAWTIN, BAREM, CLICKBOX E.A.

5 DAYS OFF - DAY 5: M_NUS NIGHT feat. RICHIE HAWTIN, BAREM, CLICKBOX E.A.

zondag 19 juli 2009

zondag 19 juli 2009

Richie Hawtin mag ondertussen gerust een legende in de technoscene worden genoemd. Sinds  het begin van de jaren negentig is Hawtin een toonangevende dj, die onderwijl ook zijn eigen muzikale imperium aan het opbouwen is middels de platenlabels M_Nus, voornamelijk voor Hawtin's eigen projecten, en Plus 8, dat hij met John Acquaviva opzette. De zondagnacht in Paradiso zal vooral in het teken staan van M_Nu met als headliner Richie Hawtin himself.

De Argentijn Mauricio Barembuem is een lichtend voorbeeld van de moderne elektronische muzikant: met gebruik van verschillende software programa's is hij in staat muziek te maken, die een gevoelige snaar raakt. Zijn klassieke minimal sound wordt spaarzaam aangevuld met percussie en dat geeft zijn muziek precies die twist die het nodig heeft. Richie Hawtin is erg onder de indruk gezien het feit dat Barem is toegetreden tot het imposante M_nus imperium.

Click Box is een Braziliaans duo, dat Zuid-Ameirkaanse techno nieuwe kanten opstuwt. Bestaande uit de dj's/producers Marco AS en Pedro Turra, beide oudgedienden uit de dancescene van São Paulo, is Click Box zo'n vier jaar geleden begonnen met het uitbrengen van hun muziek. Tijdloze beats worden aangevuld met dikke basgrooves, hypnotiserende melodieën en synthlijnen.

Boris Werner is één van de aanstormende talenten uit de Amsterdamse Dj-scene. Zwaar leunend op de groove, dikke baslijnen en subtiele melodieën, heeft Boris zijn eigen stijl steeds verder ontwikkeld en uitgediept. Tegenwoordig is hij ook succesvol als producer en bracht hij onlangs zijn nieuwe release Tuesday Snooze Day uit.

Jan van Kampen is één van de rijzende dj's uit de Nederlandse technoscene. Van Kampen is berucht om zijn onweerstaanbare sets waarin hij en masse het publiek naar de dansvloer zuigt. Komt altijd met de rauwste en zwaarste dansvloeramunitie!

Kabale und Liebe is één van de ambassadeurs van de nieuwe house en techno uit Amsterdam. Bracht eerder zijn materiaal via gerenommeerde labels als Remote Area en 100% Pure uit.

Kelder, vanaf 23.00 uur: Zonde! met DJ's Sanyi en Carlos & Sandrien.

Paradiso Programme

Programma