Programma
Paradiso

5 DAYS OFF - DAY 3: DEKMANTEL

5 DAYS OFF - DAY 3: DEKMANTEL

vrijdag 5 maart 2010

vrijdag 5 maart 2010

In 2007 wordt door een groepje jeugdvrienden het Dekmantel Collectief opgericht. Na het bezoeken van enkele feesten zijn ze de dan overheersende minimal geluiden beu en vinden dat het beter kan. Met een voorliefde voor kwalitatieve house, techno en disco beginnen ze zelf met het organiseren van enkele memorabele feesten. Het collectief groeit in een kleine 3 jaar jaar uit tot een 10 koppig tellend geheel van producers en dj's. Met terugkerende feesten in Studio 80, Paradiso en Trouw, samenwerkingen met diverse binnen- en buitenfestivals en nu ook een eigen label- en boekingskantoor mogen we toch spreken van een meer dan gevestigde naam. Op 5 days off vieren zij alweer hun driejarig bestaan!Bekijk hier het tijdschema!

Redshape

Deze producer uit Berlijn is al jaren een fenomeen. Zijn ware identiteit houdt hij tijdens zijn sets verborgen achter een rood masker. Omdat het, zoals hij zelf zegt 'de onbekende ruimte van muziek en scene symboliseert'. Wel weten we dat hij woont en werkt in Berlijn. Maak kennis met het mysterie genaamd Redshape. Redshape's muziek is eigenlijk niet te beschrijven, 'overal tussen dance muziek en zijn eigen verbeelding'. Zijn onlangs uitgekomen debuut album 'The Dance Paradox' werd vol lof ontvangen. Zijn livesets hangen tussen Chicago en New York house in: organisch, mysterieus en zo beloofd hij.....nooit hetzelfde.

Daniel Bell

Daniel Bell is een Amerikaanse minimal techno dj, die behoort tot de eerste generaties house dj's. Begin jaren negentig werkte hij nog samen met Richie Hawtin vanuit Detroit, voordat hij na een aantal omzwervingen via Berlijn en Sheffield in Connecticut terecht kwam. Zijn old school techno, met duidelijk roots in Detroit en Chicago, toont de laatste jaren ook een duidelijk Duits minimal stempel. Overigens is de house classic Losing Control ook al van Bell's hand, maar dan onder zijn pseudoniem DBX.

Linkwood & Fugde Fingas (live)

Linkwood & Fudge Fingas zullen gezamenlijk het podium betreden en elkaars materiaal live onder handen nemen. Een uniek project dus!

Keith Worthy & Patrice Scott

Keith Worthy en Patrice Scott zijn beiden natuurlijk geen onbekende meer. Met Detroit als thuisbasis, staan beide producers bekend om hun soulvolle deephouse. Op 5 days off zullen Worhty en Scott back to back draaien!

Rahaan

Rahaan dropt als sinds de jaren '80 zijn befaamde funky housebeats, die nogal eens tegen de klassieke disco aanhangen. Als afgezant van de old school Chicago scene, de bakermat van housemuziek, richtte Rahaan zich op zijn samenwerkingen met onder meer Ozara Ode en de Australische Christine Eva.

Makam (live)

Makam vermengt old school house met zijn eigen soulvolle, sexy sound. Op deze 5 days off doet Makam een liveshow.

Juju & Jordash

De twee Israëliërs Juju en Jordash ontmoeten elkaar in hun beider thuisstad Haifa en klikken meteen door hun brede muzikale smaak. In 2003 verhuist het duo naar Amsterdam en hier krijgt hun samenwerking aandacht door onder meer het debuutalbum uit 2009 dat is uitgebracht door Dekmantel.

Tom Trago

Tom Trago is een muzikale veelvreter. Naast zijn solomateriaal werkt hij aan een discoproject met San Proper, zat even in de studio bij Carl Craig en deed vorig jaar tijdens 5 days off mee aan het imponerende Strings of Life project ism. het Kindred Spirits Ensemble. Check het onderstaande verslag dat 5 days off TV zelf maakte. Trago's dj-sets zijn gevarieerd, hij draait disco en house, maar altijd met een techno-feel.

Antal

Antal is één van de mensen die het Amsterdamse nachtleven al jaren kleur geeft. Als een van de eigenaren van Rush Hour en onderdeel van het Kindred Spirits Soundsystem brengt Antal zijn eigenzinnige sets die het beste uit funk, afro, disco en house samenbrengt.

Melon

Lekkere deephouse uit Amsterdam!
Paradiso Programme

Programma