Programma
Paradiso

5 DAYS OFF - DAY 2 (NIGHT): OI!

5 DAYS OFF - DAY 2 (NIGHT): OI!

donderdag 4 maart 2010

donderdag 4 maart 2010

Oi! feat.  Joker, DJ Kutz, Hatcha, Gomes, Datsik, Swindle, Presk (live), Elijah & Skilliam, AstroPoser (live), R. Funck, L-Dopa & MC General Trix. 

Bekijk hier het tijdschema!

Vanwege problemen met zijn reisdocumenten kan Rusko niet naar Nederland komen. Hij wordt vervangen door Hatcha.

Hatcha is één van de nieuwe talenten uit de Britse dubstepscene, van het gerenommeerde Hyperdub label, en staat bekend om zijn rauwe en diepe beats.


Joker

Joker is één van de dubstepsensaties van de afgelopen jaren. Zette hij eerder dit jaar nog Trouw vierkant op zijn kop, dit keer is Paradiso aan de beurt tijdens de speciale Oi! editie tijdens 5 days off! Joker's sounds is enerzijds verfijnd en catchy, maar kan tegelijkertijd ook echt beuken getuige zijn releases op het befaamde Hyperdub label.

DJ Kutz

DJ Kutz stond eerder al op Valitfest in de Oi! tent en ook nu geeft hij acte de presence op de editie van Oi! tijdens 5 days off.  Dikke dubstep waarin de dubby, donkere sfeer net zo belangrijk lijkt te zijn als de energie van de beats. Check zijn laatste mix op zijn MySpace pagina, favoriet hier 5 days off HQ!

Gomes

Dé man achter de befaamde Oi! avonden in Paradiso staat ook deze editie van 5 days off zelf achter de draaitafels.

Datsik

Datsik behoort tot de nieuwe aanstormende dubsteptalenten. Deze jonge Canadees (21) vestigde onlangs al de aandacht op zich door een week lang 5 van de top 10 downlaods op Beatport te claimen. Het geeft eens te meer aan dat zijn heftige dubstep, met een industrial feel, momenteel razendpopulair is. Niet te missen voor de liefhebbers van lompe beats en moshpits!

Swindle

Brits muzikaal supertalent dat experimenteert met jazzy sounds in zijn grime en dubstep.

Rusko

Christopher Mercer aka Rusko is pas 23 en behoeft al bijna geen introductie meer. De in 1985 te Leeds geboren Rusko groeit op in een zeer muzikale familie. Spelend met de piano, gitaren en banjo's van zijn familie krijgt zijn interesse in muziek vorm. Na het behalen van zijn diploma Musical Performance aan de universiteit van Leeds ontdekt Rusko de wereld van dubstep. Gegrepen door de sound verhuist hij naar London om zich verder te ontwikkelen en zijn grenzen te ontdekken samen met zijn Sub Soldiers labelmate Caspa. Langzaam creëert Rusko zijn eigen geluid en stapt hij mondjesmaat af van de donkere kant die dubstep dan nog kent. Zijn energie en hoge fun factor slaat snel aan en zet zowaar de dubstep wereld op zijn kop. En niet alleen dat, ook buiten de begane paden van dubstep valt hij op en trekt hij een breed publiek aan. Met eerst 'FabricLive: Caspa & Rusko' en later zijn hit 'Cockney Thug' en de daarop volgende remixes van Pete Tong, Switch, Diplo and Santigold vestigt hij definitief zijn naam. Nu op 23 jarige leeftijd begint Rusko pas echt lekker op gang te komen en is hij dan ook een van de beste dubstep producers van het moment. Dat zijn toekomst er nog veelbelovend uitziet blijkt wel uit samenwerkingen met o.a. Switch, Diplo, Yo Majesty en Wiley.

Paradiso Programme

Programma