Programma
Paradiso

5 DAYS OFF - DAY 1: NOSAJ THING e.a.

5 DAYS OFF - DAY 1: NOSAJ THING e.a.

Wednesday 3 March 2010

Wednesday 3 March 2010

Van woensdag 3 tot en met zondag 7 maart vindt in Melkweg, Paradiso en het Nederlands Instituut voor Mediakunst de tiende editie van 5 days off plaats. Het stadsfestival voor elektronische muziek en beeldende kunst verhuist daarmee van de zomer naar het voorjaar. Passepartouts kosten 70,- exclusief; alle info en updates via www.5daysoff.nl.

Met: Nosaj Thing, Floating Points, Flying Lotus, Bibio, Four Tet (live), Martyn, Cinnaman en Sandeman.


Bekijk hier het tijdschema!

Nosaj Thing

De Amerikaanse Koreaan Jason Chung, alias Nosaj Thing groeit op in de wereld die Los Angeles heet. Zijn eerste kennismaking met hip hop doet hij op in de bus naar school waar de chauffeur dagelijks de beats van Dr. Dre en Warren G. heeft aanstaan. Als hij bij een talentenjacht een software pakket wint om muziek te produceren gaat hij van achter de PC van zijn vader zelf aan de slag. 
Hij ontwikkelt zijn eigen electro-hip hop stijl van beats en melodieën en combineert die met zijn skills als scratcher. In 2004 maakt hij in LA zijn live debuut als Nosaj Thing waarna Chung in contact komt zijn huidige 'mixing friend' en labelmade Flying Lotus en 'likeminded' als Nobody, Deadelus en de lokale legende D-Styles en Daddy Key. 
In 2006 brengt hij zelfstandig de Views/Octopus EP uit. De track 'Aquarium' van dit album wordt later door Kid Cudi gebruikt als basis van zijn 'Man on the Moon'. Het in juni 2009 verschenen album 'Drift' laat een experimentele en mysterieuze mix horen van hiphop, dubsteb, synthesizers en elektronica. Spin Magazine, Pitchfork en alle andere bladen zijn bijna lyrisch, en met recht.

http://www.myspace.com/nosajthing

Floating Points

Floating Points a.k.a. Sam Shepherds wordt geboren in Manchester en speelt vanaf zijn 9de piano, zingt tijdens zijn jeugd in het kerkkoor en doorloopt de muziekschool. Hier leert zijn docent hem in een oude, vergeten muziekstudio op klassieke instrumenten muziek echt te waarden. Vanuit zijn studie nog te veel gebonden door de wetten van het klassieke muziek neemt hij op 15 jarige leeftijd de stap naar jazz en koopt zijn eerste draaitafel en platen. Ondanks een drukke studie maakte het nu 23 jarige talent het afgelopen jaar indruk met de electronic-hip hop track 'For You' en het daarop volgend funky boogie house nummer 'Love Me Like This'. Dat zijn ambities torenhoog zijn blijkt wel uit het feit dat hij dit jaar samen met Alexander Nut zijn eigen label 'Eglo Records' oprichtte en zijn eerste Live show verzorgde met maarliefst een 14 koppig tellende band.

Zijn in Maart uitgebrachte album 'Vacuum EP' is door critici ontvangen als 'one of the 2009 highlights' en als zijn beste werk tot dan toe. Met invloeden uit de klassieke omgeving waarin hij opgroeide is zijn vrolijke boogie house en electro soul van een buitengewoon hoog niveau. Floating Points, met zijn uitstekend gevoel voor melodie, synth en soul is dan ook een groot producer in wording.

http://www.myspace.com/floatingpoints

Flying Lotus

Steven Ellison aka Flying Lotus wordt geboren in Winneka, Californië. Bekend van de muziek voor cartoon network's Adult Swim. Hij werd gegerepen door de spannende geluiden van arcade games en noemt zichzelf dan ook van de 'Nintendo generation'. Met remixes voor grote namen als Kanye West is Flying Lotus een wereldwijd gerespecteerde eclectic hiphop beatmaker/dj/producer. Met zijn live shows wilt Flying Lotus een 'partyshow' weggeven in tegenstelling tot zijn records. Welke hij betitelt als 'headphone music' en waar hij meer betekenis aan probeert mee geven. In 2007 tekende hij bij het bekende Warp Records waarna hij na de Reset EP met het vorig jaar verschenen Los Angeles uitkwam. Werd onlangs zelf geëerd door The Gaslamp Killer met de A Decade of Flying Lotus mixtape.

http://www.myspace.com/flyinglotus

Bibio

Bibio bracht enkele maanden geleden nog een spraakmakend debuutalbum uit op het vermaarde WARP platenlabel en vulde die onlangs nog eens aan met een indrukwekkende ep genaamd The Apple and The Tooth. Bibio's sound laat zich het best omschrijven als een sprookjesachtige filmmuziek met referenties aan electronica, funk en dubstep.

http://www.myspace.com/mrbibio

Fout Tet (live)

Geboren in 1977 in Putney, London speelt Kieran Hebden als post-rocker en electro muzikant in de band Fridge. In 1998 begint hij met het releasen van material als Four Tet met de ruim 36 minuten durende singleThirtysixtwentyfive. Zijn typerende geluid heeft het meest weg van een mix van electro, hiphop, pop gecombineerd met live instrumenten.  Met de drang naar meer creatieve uitdagingen werkte Hebden naast een berg aan remixes voor o.a. Aphex Twin, Anti-Pop, Bonobo, Beth Orton, Radiohead, Sia, Nathan Fake, Bloc Party, Andrew Bird, Kings of Convenience, Battles, Madvillain en Black Sabbath.en zijn DJ sets , werkte hij ook samen met dubstep producer Burial aan een vorig jaar uitgekomen mysterieuze plaat Moth/ Wolf Club. 4 jaar na Everything Ecstatic en enkele EP's komt zijn verlangen de studio weer in te duiken nu tot uiting met zijn langverwachte album There Is Love.

http://www.myspace.com/fourtetkieranhebden

Martyn

Martyn is in korte tijd één van Nederlands meest aansprekende dj-producers geworden. Met zijn internationaal goed ontvangen albumGreat Lengths verwierf Martyn al veel internationale erkenning. Het gloednieuwe mixalbum voor het gerenommeerde Fabric label, Fabric 50, zal die status alleen maar doen groeien en dat is allemaal niet vreemd: Martyn's mix van techno, dubstep, hiphop en synthpop werkt bijzonder aanstekelijk!

http://www.myspace.com/martyndnb
Paradiso Programme

Programma