Paradiso

5 Days Off - Day 1 - Caspa feat. MC Rod Azlan, Stijn, Zwart Licht XL, Drop the Lime, KC The Funkaholic, Boemklatsch

5 Days Off - Day 1 - Caspa feat. MC Rod Azlan, Stijn, Zwart Licht XL, Drop the Lime, KC The Funkaholic, Boemklatsch

woensdag 2 maart 2011

woensdag 2 maart 2011


Tijdens deze ‘bass heavy’ nacht op 5 Days Off staat de cross over tussen  dubstep, hiphop, electro en house centraal. Line Up: Caspa feat. MC Rod Azlan, Stijn, Zwart Licht XL, Drop the Lime, KC The Funkaholic, Boemklatsch

Rusko is afgelast en wordt vervangen door Caspa feat. MC Rod Azlan.

Stijn: Door ondermeer zijn subtiele schouderophalende moves, zwierige hipshakes, een flitsende polsbeweging en een nonchalante kniezwengel, wordt Stijn ook wel de Vlaamse Prince genoemd, al heet hij in het echt gewoon Stijn Vandeputte. Zijn derde album ‘Ten Danz’ kwam dan ook uit op de verjaardag van zijn grote idool Prince. Anders dan Prince, maakt Stijn voornamelijk elektronische muziek en zingt hij zowel in het Nederlands als in het Engels. Op zijn laatste album heeft hij samen met onze Amsterdamse Faber-Yayo het nummer ‘Weten’ opgenomen.

Zwart Licht XL: Producer Hayzee en rappers Akwasi en Leeroy uit Amsterdam, alias Zwart Licht, brachten in 2009 het verrassende debuutalbum ‘Bliksemschicht’ uit bij TopNotch. Hiphop meets dubstep meets grime; Zwart Licht gaat verder waar andere hiphopcollectieven blijven hangen. Voor 5 Days Off komt Zwart Licht in de speciale XL bezetting: samen met complete liveband The Xperience. Nu nog meer Zwart Licht!

Drop the Lime: Drop the Lime is electroproducer, dj en labeleigenaar van Trouble and Bass. Dit label en de gelijkgenaamde clubnacht staan erom bekend het 'nieuwe geluid' van New York te produceren. Drop the Lime begon ooit als breakcore dj en -componist. Daarna kwam hij meer en meer in aanraking met electro en house. De New Yorker verbreedde zijn muzikale horizon en maakt tegenwoordig remixen van onder anderen Armand van Helden, Rex the Dog en Robyn.

Bezoek ook 5 Days On: het kunst-en verdiepingsprogramma van 5 Days Off. Een unieke toevoeging op de muzikale programmering waarbij 5 Days Off de interactie en het experiment tussen elektronische muziek en de kunsten aangaat. www.5daysoff.nl/5dayson


Van donderdag 17 februari tot en met zondag 6 maart vindt opnieuw een infiltratie plaats in Paradiso: de installatie Wow! (Write On Wall). Kijk voor meer informatie over de Infiltration Series op www.paradiso.nl/infiltration.

Paradiso Programme

Programma