Programma
Paradiso

3VOOR12 Song van het Jaar

3VOOR12 Song van het Jaar

zaterdag 14 december 2013

zaterdag 14 december 2013

Wat was jouw favoriete lied van het jaar? Op zaterdag 14 december wordt de directed_target_id=3VOOR12 Song Van Het Jaar Award uitgereikt in Paradiso. Daarbij worden optredens verzorgd door genomineerden directed_target_id=The Boxer Rebellion, De Staat, directed_target_id=De Jeugd Van Tegenwoordig, directed_target_id=Kensington, Eefje de Visser, Mozes & The Firstborn en Mr Probz. Stemmen op jouw tien favoriete liedjes kan tot en met maandag 2 december via deze website.

The Boxer Rebellion

Al jaren bouwt de Britse indierockband The Boxer Rebellion aan een imposante live-reputatie, maar met zijn vierde album ‘Promises’ is daar eindelijk die welverdiende doorbraak. ‘Diamonds’ werd 3FM Megahit en is genomineerd voor de Song van het Jaar. The Boxer Rebellion komt speciaal naar Nederland voor een eenmalig, exclusief optreden bij de Song Van Het Jaar in Paradiso.

Kensington

De Utrechtse band Kensington bracht het tweede album ‘Vultures’ al in 2012 uit, maar breekt in 2013 definitief door tot een groter publiek, gooide hoge ogen op Pinkpop en verkocht de clubs uit. Zowel ‘Ghosts’ als ‘Home Again’ zijn genomineerd.

De Staat

‘I_CON’, zo heet het derde album van Nijmeegs rockmonster De Staat. Het is een kleurrijk, ecclectisch geheel geworden waarin frontman Torre Florim - vaak met knipoog - zijn donkere wereldbeeld schetst. Single ‘Devil’s Blood’ is genomineerd.

De Jeugd van Tegenwoordig

Een ouderwets nare plaat, zo beschreven we "Ja, Natúúrlijk!" eerder dit jaar, alweer het vierde album van De Jeugd van Tegenwoordig. Daarvan zijn zowel ‘De Formule’ als ‘Een Barkie’ genomineerd.

Eefje De Visser

Met ‘Het Is’ bracht Eefje De Visser een stemmig tweede album uit. "Een groeiplaat", schreef 3voor12. Zelf zei ze: "Een plaat waarin je kunt wegzakken als in een warm bad." En zo is het. ‘In Het Echt’ is genomineerd voor de Song van het Jaar.

Mr Probz

Van rampspoed naar hit in een week: eerst brandde de studio/het huis van rapper/zanger Mr. Probz af, vervolgens werd het genomineerde ‘Waves’ 3FM Megahit. Ook zat hij in The Opposites-single ‘Sukkel Voor De Liefde’ en bracht hij het uitstekende hiphopalbum ‘The Treatment’ uit.

Mozes & The Firstborn

Deze 12van3voor12-act heeft het helemaal waargemaakt in 2013. Ze brachten een aanstekelijke rammelrock-plaat uit op Top Notch, tourden al door de VS en werden door Unknown Mortal Orchestra mee op sleeptouw genomen door Europa. ‘I Got Skills’ en ‘Peter Jr.’ zijn genomineerd.

Go Back To The Zoo

De Amsterdamse gitaarband Go Back To The Zoo haalde in 2010 al de Top 10 van de Song Van Het Jaar met ‘Electric’. Dit jaar zijn ze genomineerd met ‘Charlene’.

De eerste artiest speelt om 18:00 en de avond is om middernacht afgelopen met de bekendmaking van de Song van het Jaar 2013.


Paradiso Programme

Programma